Περισσότεροι από 1.070 οι συμμετοχές των πολιτών στη διαβούλευση για την ανάπλαση του Δημοτικού Άλσους Συκεών
Πάνω από 1.070 άτομα συμμετείχαν στη διαδικασία της διαβούλευσης που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, για το προτεινόμενο σχέδιο ανάπλασης του Δημοτικού Άλσους Συκεών (Δενδροφυτεία).
Στο πάνελ βρίσκονταν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές, η αντιδήμαρχος Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη, η πρόεδρος της Δ.Κ. Συκεών Ειρήνη Αυγερινού, η πολιτική μηχανικός του δήμου Εύη Τάκα, που εκπόνησε την πρόταση-σχέδιο και ο δασολόγος-αρχιτέκτονας τοπίου Χρήστος Κασαμπαλής, συνεργάτης της Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΜΑΘ ΑΕ-ΑΟΤΑ, με την οποία συνεργάζεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ενώ την όλη διαδικασία συντόνισε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά.
Αφού παρουσιάστηκαν οι προτεινόμενες ιδέες για την ανάπλαση του Δημοτικού Άλσους Συκεών από τα δυο επιστημονικά στελέχη, ο λόγος δόθηκε στους πολίτες οι οποίοι αξιοποίησαν την ευκαιρία όχι μόνο καταθέτοντας ιδέες και προτάσεις αλλά επιπλέον «πολιόρκησαν» τη διοίκηση με ερωτήσεις σχετικά με θέματα του αστικού περιβάλλοντος.
Σε όλα τα ζητήματα έδιναν απαντήσεις τόσο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης όσο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Παρή Γενίτσαρη και Στέλιος Γκατζές.
«Μπροστά η νέα γενιά…»
«Με την αξιοποίηση των μέσων της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας επιχειρήσαμε ένα άλμα στη διαβούλευση με την κοινωνία και τους εκπροσώπους της και τα πρώτα αποτελέσματα είναι θεαματικά σε σχέση με τις δια ζώσης διαδικασίες διαβούλευσης που οργανώναμε σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Στόχος μας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι το να δίνουμε βήμα σε όλους τους συμπολίτες μας προκειμένου να πάρουν ενεργό μέρος στον σχεδιασμό της πόλης του μέλλοντος, και όχι μόνο για τα θέματα του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος που ορίζει ο νόμος. Αυτή είναι η πεμπτουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτό είναι το όραμά μας από τότε που πρωτοασχοληθήκαμε με την Τ.Α. τη δεκαετία του ’80, αυτά είναι και τα ευρωπαϊκά δεδομένα για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό, για τη διαβούλευση και τη συμμετοχή των πολιτών και των οργανωμένων φορέων της κοινωνίας πολιτών στις διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
Όπως τόνισε, «πριν φτάσουμε στην οριστικοποίηση των μελετών για κάθε έργο ή παρέμβαση, είναι χρήσιμο αλλά και επιβεβλημένο για λόγους δημοκρατίας, για λόγους ουσιαστικής διαβούλευσης και κοινωνικού διαλόγου, να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις και τις προκλήσεις ενεργοποίησης των συμπολιτών μας, και ειδικά της νέας γενιάς που θέλουμε να βγει μπροστά και να πάρει τις τύχες της πόλης στα χέρια της. Κι αυτό γίνεται με τον καλύτερο τρόπο μέσω των διαδικασιών τηλεδιαβούλευσης κατά τις οποίες όλοι μπορούν να πάρουν μέρος στον διάλογο, να καταθέσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις τους, αλλά ακόμη και τις παρατηρήσεις τους για τα προτεινόμενα έργα. Όλα τα λαμβάνουμε βεβαίως πολύ σοβαρά υπόψη, δίνοντας τις κατευθύνσεις στα άξια επιστημονικά μας στελέχη».