Παρουσιάζουν την παράσταση «Φωνές της Μικρασίας» στις 13 Δεκεμβρίου
Αληθινές και φανταστικές ιστορίες που αφορούν στη Μικρασιατική καταστροφή του 1922, θα αφηγηθούν επί σκηνής την ερχόμενη εβδομάδα, μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης. Πρόκειται για τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Φωνές της Μικρασίας», που δημιουργήθηκε από όλα τα μέλη της ομάδας σε σκηνοθεσία του Πέτρου Παπαζήση και παρουσιάζει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.
Η ιστορία ξεκινά από την περίοδο πριν τη Μικρασιατική καταστροφή. Υπάρχουν αφηγήσεις για τα τραγικά γεγονότα, αλλά και για ό,τι ακολούθησε, σε σχέση με το πώς έφτασαν και εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τις σχετικές ιστορίες θα αφηγηθούν πρόσωπα υπαρκτά -και μη, τα οποία θα αναπαραστήσουν γεγονότα μέσα από ιστορίες, τραγούδια και χορούς, με σκοπό να κατανοήσουν καλύτερα οι θεατές την εποχή εκεί. Επί σκηνής θα εμφανιστούν επίσης γράμματα και φαγητά, για να δηλώσουν με έμφαση ότι εκατό χρόνια μετά, η μικρασιάτικη παράδοση και ιστορία παραμένει ισχυρή στις μνήμες και εξακολουθεί να συγκινεί.
Η παράσταση θα ανέβει την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ωστόσο, αντί εισιτηρίου, θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες και απορρυπαντικά υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κορδελιού – ΚΕυόσμου, το οποίο είναι υποέργο της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου».
Κύριος στόχος της δομής αποτελεί η εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων-ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων. Η λειτουργία του αποσκοπεί ειδικότερα στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών ευπαθών – κοινωνικά και οικονομικά – ατόμων και οικογενειών, με τη δωρεάν παροχή προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες και απορρυπαντικά, σε τουλάχιστον εκατό οικογένειες σε μηνιαία βάση, που προέρχονται κυρίως από χορηγίες πολιτών και επιχειρήσεων.