Το πρόγραμμα ξεκίνησε και οι μαθητές θα δημιουργήσουν 20 ομάδες εργασίας, με τη συμμετοχή 120 μαθητών/τριών Δημοτικού και 30 μαθητών/τριών Γυμνασίου
Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του πρώτου Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και μαθητικής Καινοτομίας του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης με την υποστήριξη της Eduact.
Στην διαδικτυακή αυτή συνάντηση μέσω της πλατφόρμας zoom, συμμετείχαν 120 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης.
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα του προγράμματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής καθώς εισαγάγει τους μαθητές στον κόσμο της τεχνολογίας, των μαθηματικών, των επιστημών και της μηχανικής, μέσα από μια διαδικασία διασκεδαστικής μάθησης και πρακτικής εφαρμογής.
Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό αποκτούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης και ταυτόχρονης διασκέδασης. Προγράμματα όπως το FLL, έχει πολλαπλά οφέλη σε διάφορους τομείς της ζωής των παιδιών καθώς με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν μέσα από την ενασχόληση με το πρόγραμμα, τους εφοδιάζει και τους προετοιμάζει ώστε να γίνουν οι επαγγελματίες του μέλλοντος. Επιθυμούμε την συνέχισή του προγράμματος έτσι ώστε περισσότεροι μαθητές να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες που θα τους συνοδεύουν στην μετέπειτα ζωή τους».
Το πρόγραμμα ξεκίνησε και οι μαθητές θα δημιουργήσουν 20 ομάδες εργασίας, με τη συμμετοχή 120 μαθητών/τριών Δημοτικού και 30 μαθητών/τριών Γυμνασίου. Οι ομάδες αυτές θα προετοιμαστούν μέσα από 8 συναντήσεις/workshops ρομποτικής. Τα παιδιά μας είναι έτοιμα να σχεδιάζουν το μέλλον των μεταφορών.
Covid-19 Policy
Σε όλες τις συναντήσεις τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής για την ασφάλεια των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σε περίπτωση απαγόρευσης διεξαγωγής εργαστηρίων βάσει νόμου ή υπουργικής απόφασης, υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής του προγράμματος σε εξ αποστάσεως εργαστήρια και εκδηλώσεις μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.