Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

«Τραγίλογοι» και «Πατέρας» ξανά από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πότε μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράταση και την ταινία

Την ευκαιρία σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια των φετινών «Μερκουρείων 2021» να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση «Τραγίλογοι» -Αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες (Αντιγόνη-Εκάβη-Βάκχες-Ιφιγένεια-Αίθρα-Μήδεια-Ερμής) από το Θεατρικό Εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη, προσφέρει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, με την επανάληψη της παράστασης, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9 μ.μ., στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Παράλληλα, οι σινεφίλ του δήμου, αλλά και ολόκληρης της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξανά την βραβευμένη με Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου (Anthony Hopkins) και διασκευασμένου σεναρίου ταινία «Πατέρας/The Father», σε σκηνοθεσία Φλόριαν Ζέλερ, τη Δευτέρα 13, την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Θερινό Σινεμά «Σινέ Άλσος» του δήμου Νεάπολης Συκεών, στη Δ.Ε. Συκεών.

«Τραγίλογοι» Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Θεατρικό Εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ»

-Αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες (Αντιγόνη, Εκάβη, Βάκχες, Ιφιγένεια, Αίθρα, Μήδεια, Ερμής)

-Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γεώργιος Κιουρτσίδης

-Σκηνογραφία-Κοστούμια-Κινησιολογία: Άννα Μαρία Αγγελίδου

-ΠΑΙΖΟΥΝ: Ροδούλα Αθανασίου, Άννα Καρατζά, Ειρήνη Λαυρεντιάδου, Μαρία Φαρμάκη, Ευθυμία Δανιηλίδου, Ευστρατία Καλογερούδη, Βάσω Τσέκου, Εύα Πετρίδου

-ΤΟ ΕΡΓΟ: Η παράσταση «Τραγίλογοι» είναι μια σπονδυλωτή παρουσίαση από αποσπάσματα τραγωδιών, τα οποία εμπεριέχουν μια γραμμική παρουσίαση της γυναίκας μέσα στο αρχαίο δράμα.

Με μονολόγους όπως της Μήδειας, της Εκάβης, της Αντιγόνης, της Αίθρας, της Ιφιγένειας ΚΑΙ της Άλκηστης, αναδεικνύεται το μεγαλείο της τραγωδίας της υπερβατικότητας και των παθών. Ωστόσο, προσθέσαμε και ένα υπέροχο απόσπασμα από τις Βάκχες με τον αμφίφυλο θεό Διόνυσο και τον Πενθέα, καθώς και ένα μονόλογο του Ερμή από τον Προμηθέα Δεσμώτη. Το κάθε απόσπασμα πλαισιώνεται με χορικά, με μουσική και κίνηση ώστε να αναδειχτεί όσο καλύτερα γίνεται το μεγαλείο του αρχαίου λόγου, με εξαιρετικές μεταφράσεις των Γρυπάρη, Χειμωνά και Σταύρου. Μια παράσταση ενιαία, σπονδυλωτή, που φωτίζει τα συγκεκριμένα αποσπάσματα δίνοντας την ευκαιρία στον θεατή να έρθει πιο «κοντά» στις εννέα τραγωδίες, μέσα από μια μινιμαλιστική αναπαραστατική προσέγγιση.

-Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»

-Καρόλου Κουν 13, Συκιές

-Είσοδος ελεύθερη – ΩΡΑ: 9 μ.μ.

«Πατέρας/The Father» σινέΑΛΣΟΣ

Σκηνοθεσία: Φλόριαν Ζέλερ

ΠΑΙΖΟΥΝ: Άντονι Χόπκινς, Ολίβια Κόλμαν, Μαρκ Γκάτις, Ίμοτζεν Πουτς, Ρούφους Σίγουελ, Ολίβια Γουίλιαμς

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 97΄

Η ΤΑΙΝΙΑ:Ο Άντονι είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει στο σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό. Ένας άνθρωπος αποπροσανατολισμένος, που πασχίζει να καταλάβει τι του συμβαίνει, ανήμπορος να διαχειριστεί την αναπόφευκτη φθορά κι αναγκασμένος να υπομένει βασανιστικά την αποσύνθεση της ταυτότητάς του. Όσκαρ Ανδρικού ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου.

Ώρα προβολής 9:15 μ.μ.

Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας https://www.ticketservices.gr/event/cine-alsos-sykies/?lang=el

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement