Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Δέλτα

Κρούσματα κλοπών καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες της Σίνδου. Ζητούν επιπλέον μέτρα φύλαξης

Published

on

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου έστειλε επιστολή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή για τα συνεχόμενα κρούσματα κλοπής και δολιοφθοράς.

Περισσότερα μέτρα φύλαξης και ισχυρότερη αστυνομική παρουσία στον Δήμο Δέλτα ώστε να αντιμετωπιστούν τα συνεχόμενα κρούσματα κλοπής και δολιοφθοράς καταστημάτων, που όπως καταγγέλλεται έχουν σημειωθεί στην περιοχή, ζητά ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου.

Ο Σύλλογος έστειλε επιστολή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο, Λάζαρο Μαυρόπουλο και στον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Χρήστο Μπουλούμπαση για τη λήψη περισσότερων μέτρων φύλαξης στην περιοχή από μέρους της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Καταστηματαρχών Σίνδου:

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε σαν Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου, να σας ενημερώσουμε αναφορικά με ένα πρόβλημα που το τελευταίο χρονικό διάστημα τείνει να γιγαντωθεί αποτελώντας εστία σημαντικών κινδύνων και απρόβλεπτων καταστάσεων. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αναφερόμαστε σε περιστατικά κλοπών και πρόκλησης καταστροφών που έλαβαν χώρα με διαφορά μόλις λίγων ημερών σε καταστήματα και σε περίπτερα της περιοχής μας και στα οποία, όπως αποτυπώθηκε στο οπτικό υλικό που υπάρχει στην διάθεση μας, οι δράστες ήταν μικρά παιδιά και κυρίως από οικογένειες ρομά όπου έχουν εγκατασταθεί παράνομος σε κτήρια του ΟΣΕ και σε ιδιόκτητα εγκατελλημένα κτήρια .

Η περιοχή μας όπως γνωρίζεται είναι αρκετά μεγάλη σε έκταση και τα μέσα που μέχρι σήμερα μας έχουν διατεθεί είναι ελάχιστα ως προς την απόδοση της ιδανικής αστυνόμευσης, φυσικά και κατανοούμε ότι το έργο σας εκτός από δύσκολο είναι και πολυεπίπεδο καθώς σαν υπηρεσία έχετε επιφορτιστεί με πολλές ευθύνες και σίγουρα έρχεστε αντιμέτωποι με ποικιλία καταστάσεων. Ωστόσο, και εσείς πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετε πως απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση καθώς και συνεχή παρακολούθηση ατόμων αλλά και δραστηριοτήτων προκειμένου να προλαμβάνονται, στο μέτρο του δυνατού φυσικά, έκνομες δραστηριότητες που θέτουν σε κίνδυνο τις περιουσίες των κατοίκων αλλά και των συναδέλφων μας , γιατί όπως γνωρίζετε τον τελευταίο χρόνο έχουμε, σαν επαγγελματίες υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού διατηρώντας τις επιχειρήσεις μας κλειστές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα οι συνάδελφοι στην εστίαση δεν έχουν ακόμη ανοίξει και δυστυχώς δεν είναι ούτε σε θέση να γνωρίζουν πότε θα τους δοθεί η άδεια να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους , αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οι περισσότεροι από εμάς είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση και όταν επιτέλους τους δίνεται η άδεια να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζουν παρεμβατικές συμπεριφορές και κλοπές οι οποίες μάλιστα στην πλειονότητα των περιπτώσεων συνοδεύονται από ζημιές χιλιάδων ευρώ, είναι λοιπόν λογικό να τους πνίγει ένα αίσθημα αγανάκτησης.

Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος της επιστολής μας, να σας ενημερώσουμε και να θέσουμε στην διάθεση σας τους εαυτούς μας προκειμένου να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Είμαστε σίγουροι πως η συνεργασία μεταξύ μας είναι η απαραίτητη συνθήκη μέσα από την οποία μπορούμε να επιλύσουμε από κοινού προβλήματα τα οποία ταλανίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα δημιουργώντας προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας γενικότερα, και προκειμένου να μπορέσετε με επιτυχία να υλοποιήσετε το έργο σας, αποδίδοντας έτσι ένα σημαντικό αίσθημα ασφάλειας στους συνδημότες μας.

Με εκτίμηση ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement