Connect with us

Published

on

Δείτε το ψήφισμα

Ομόφωνο ψήφισμα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα για τη στήριξη των απολυμένων της εταιρείας Μαλαματίνα και των οικογενειών τους που ζουν στα όρια του Δήμου Δέλτα.

Ολόκληρο το ψήφισμα

Οι εργαζόμενοι στη “Μαλαματίνα” συνεχίζουν τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα ενάντια στις άδικες και εκβιαστικές απολύσεις εργαζομένων συναδέλφων τους, αλλά και απέναντι στην αντεργατική στάση της διοίκησης της “Μαλαματίνα”, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο, να εκφοβίσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ως δημοτικό συμβούλιο Δήμου Δέλτα στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους. Στηρίζουμε τα αιτήματα τους που αφορούν την ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή της ΣΣΕ. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Αστυνομίας ενάντια στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ με τις απαράδεκτες συλλήψεις των προηγούμενων ημερών. Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους και προχωράμε:
✓ για το διάστημα που διαρκεί ο απεργιακός αγώνας, να αναζητηθούν τρόποι στο μέτρο του εφικτού, οι εργαζόμενοι απεργοί που είναι δημότες στο Δήμο μας να μην πληρώσουν δημοτικά τέλη, φόρους, τροφεία σε παιδικούς σταθμούς.
✓ να έχει δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού.
✓ Να γίνει κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του σωματείου (ΙΒΑΝ: GR10 0110 8390 0000 8390 0230 513), να υπάρξει δράση συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης