Η επιχείρηση που …γλυκαίνει όλο τον κόσμο με την μακρά παράδοση στο χώρο των σιροπιαστών γλυκών
Σε ελληνικά νησιά μέχρι και σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Σουηδία, φτάνουν παραδοσιακά σιροπιαστά που παράγονται στα Διαβατά.
Η επιχείρηση «Σιροπιαστά Θεσσαλονίκης Δάγκος Αθανάσιος» έχει μακρά παρουσία στον χώρο της ζαχαροπλαστικής και συγκεκριμένα των σιροπιαστών. Το 1989 η επιχείρηση άνοιξε στη Θεσσαλονίκη, από τον Θεόδωρο Δάγκο, τον οποίο διαδέχτηκε στο πηδάλιο ο υιός, Αθανάσιος Δάγκος και όπως δηλώνει στην Karfitsa «συνεχίζουμε μια μακρά παράδοση στο χώρο των σιροπιαστών γλυκών με σεβασμό στον πελάτη και την ιστορία του τόπου».
Ο Αθανάσιος Δάγκος ένιωθε από μικρό παιδί ότι αυτός ο κλάδος είναι για εκείνον. «Η αγάπη μου για τον χώρο ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια και καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου να ασχοληθώ με την οικογενειακή επιχείρηση και να συνεχίσω το όνομα και την παράδοση έπαιξε ο πατέρας μου. Αυτός με μύησε στα μυστικά των συνταγών, τα αρώματα και τις γεύσεις του τόπου μας», εξηγεί.
Σιροπιαστά στα ελληνικά νησιά μέχρι και το εξωτερικό
«Έχουμε παντρέψει την παράδοση των συνταγών και των γεύσεων με τη νέα τάξη πραγμάτων ώστε να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε και τους πιο απαιτητικούς πελάτες μας. Παράγουμε γευστικά, άριστης ποιότητας, καλόγουστα γλυκά», τονίζει.
Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και σιροπιαστών παράγει μεγάλη γκάμα σιροπιαστών γλυκών στα οποία εξειδικεύεται, καθώς και κεράσματα, κουλούρια και πτι-φουρ κάθε τύπου. Με τα χρόνια και ορμώμενοι από την προτίμηση του κόσμου στις γεύσεις των προϊόντων τους, η οικογενειακή επιχείρηση ανέπτυξε ένα δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, σε αρκετές περιοχές της Νότιας Ελλάδας και σε αρκετά νησιά της χώρας.
Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί, αλλά άρχισαν να στέλνουν και στο εξωτερικό. «Η συνεργασία μας με αντιπροσώπους του κλάδου και μεγάλα ζαχαροπλαστεία στο εξωτερικό είναι γεγονός, ιδίως στη Γερμανία, τη Βουλγαρία και τη Σουηδία. Φυσικά δεν εφησυχάζουμε και στα άμεσα σχέδιά μας είναι να επεκταθούμε περαιτέρω στις χώρες όπου ανθίζει ο ελληνισμός για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του», υπογραμμίζει.
Ποντάρουν στο καλοκαίρι
Μιλώντας για τον τομέα των σιροπιαστών ο κ. Δάγκος επεσήμανε ότι «όπως οι περισσότεροι κλάδοι της εστίασης έτσι και ο κλάδος των σιροπιαστών γλυκών επλήγη σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια της πανδημίας, καθώς η κίνηση της αγοράς έχει άμεση συνάρτηση με τη ζήτηση των προϊόντων μας». Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος αναφέρει ότι «ελπίζουμε στην επιστροφή στην κανονικότητα και ποντάρουμε πλέον στο καλοκαίρι και στην έλευση και ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ KARFITSA