Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Ωραιοκάστρου

Ωραιόκαστρο: Αγριεύει το παρασκήνιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Published

on

Ερευνάται από την αστυνομία εάν ισχύουν ισχυρισμοί των συλληφθέντων ότι την ημέρα που λήφθηκε το βίντεο το πληροφορήθηκε συγγενής του δημάρχου και μάλιστα με τον τρόπο αυτόν εντοπίστηκαν τα πρόσωπα που είχαν μαγνητοσκοπήσει την είσοδο του δημάρχου στο κατάστημα

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και πανελλαδικά, κλονίστηκε από την είδηση ότι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης εκβιαζόταν από τρία άτομα που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα στην ανακοίνωση της αστυνομίας γινόταν αναφορά και σε 60χρονο ηθικό αυτουργό της εκβίασης, ο οποίος σύμφωνα με πηγές των διωκτικών αρχών είναι πολιτικός αντίπαλος του νυν δημάρχου και ως τέτοιος υποδείχτηκε από το νομικό εκπρόσωπο του δημάρχου. 

Την εμπλοκή του – ως θύμα – ο κ. Τσακίρης τη γνωστοποίησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας σοκαρισμένος και παράλληλα αποφασισμένος ότι δεν θα υποκύψει. Ωστόσο η αποκάλυψη ότι ένας δήμαρχος παρακολουθούταν με βίντεο σε ιδιωτικές του στιγμές, κλόνισε πολλούς παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που φοβήθηκαν ότι στον χώρο ανοίγουν «νέα περίεργα κεφάλαια αντιπαράθεσης».

Ο εντοπισμός και η κατάσχεση βίντεο που δείχνει τον 38χρονο δήμαρχο Ωραιοκάστρου να βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο – κατάστημα, της Βουλγαρίας και να ψυχαγωγείται, το οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία αποτέλεσε προϊόν εκβίασης έναντι 60.000 ευρώ στην αρχή και 40.000 ευρώ στη συνέχεια, ασφαλώς έχει προκαλέσει ανησυχία στους αυτοδιοικητικούς οι οποίοι βλέπουν ότι μπορεί το παιχνίδι της αντιπαράθεσης και του παρασκηνίου να ξεφύγει από τα όρια και να γίνει ανεξέλεγκτο.  

Η υπόθεση ακόμη ερευνάται, καθώς η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης έκρινε ότι έπρεπε να συμπληρωθεί η δικογραφία με δύο κρίσιμα στοιχεία που σχετίζονται με την ουσία και τη νομική διάσταση της υπόθεσης. Το πρώτο ήταν να ληφθεί ανωμοτί κατάθεση, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που συνεχίζεται, από τον 60χρονο φερόμενο ως ηθικό αυτουργό. Το πρόσωπο αυτό στη δικογραφία φαίνεται να κατονομάζεται από τουλάχιστον έναν εκ των συλληφθέντων ως το πρόσωπο που παρήγγειλε να παρακολουθηθεί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και να καταγραφούν οι κινήσεις του σε βίντεο. Το δεύτερο σκέλος της συμπλήρωσης της προκαταρκτικής εξέτασης αφορά το νομικό σκέλος της υπόθεσης και ειδικά τι προβλέπεται στη γειτονική Βουλγαρία για τη λήψη βίντεο μέσα σε ιδιωτικό χώρο. Εάν είναι παράνομο, πώς διώκεται και ποια διαδικασία πρέπει να κινηθεί, δεδομένου ότι το ένα μέρος του αδικήματος, που φέρονται να τέλεσαν οι συλληφθέντες, αφορά άλλη χώρα.  

Το βίντεο με τη νεαρή 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία που σχηματίστηκε και την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, την περασμένη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου αστυνομικοί της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας συνέλαβαν έναν ιδιωτικό ερευνητή (ντέντεκτιβ) 46 χρόνων. Συνελήφθη ύστερα από παράδοση προσημειωμένων χαρτονομισμάτων ποσού 40.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το ποσό αυτό είχε συμφωνηθεί, σε συνεννόηση με την αστυνομία, να καταβάλει η πλευρά του δημάρχου Ωραιοκάστρου στον 46χρονο προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει το υλικό βίντεο που είχε στα χέρια του και να πλήξει τη δημόσια εικόνα του, όπως ανακοινώθηκε.  

Λίγα λεπτά αργότερα η αστυνομία ακινητοποίησε και συνέλαβε έναν 66χρονο, πρώην ιδιωτικό ερευνητή, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τη δικογραφία να είχε συμφωνήσει την παραλαβή κάποιων από τα χρήματα. Και τελικά συνελήφθη η 22χρονη φίλη του 46χρονου στο κινητό της οποίας βρέθηκαν οι επίμαχες εικόνες του βίντεο, που απεικονίζει τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου σε ιδιωτικές του στιγμές, οι οποίες δεν φαίνεται να είναι και ιδιαίτερα επιλήψιμες για να πλήξουν την εικόνα του.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υλικό που συγκεντρώνει η αστυνομία αναζητεί εάν ισχύουν ισχυρισμοί των συλληφθέντων ότι την ημέρα που λήφθηκε το βίντεο το πληροφορήθηκε συγγενής του δημάρχου και μάλιστα με τον τρόπο αυτόν εντοπίστηκαν τα πρόσωπα που είχαν μαγνητοσκοπήσει την είσοδο του δημάρχου στο κατάστημα. Ακόμη θα εξεταστεί εάν στο τελωνείο του Προμαχώνα καταγράφηκαν αντεγκλήσεις επειδή έγιναν αντιληπτές κάποιες από τις κινήσεις των συλληφθέντων με το βίντεο.  

Το βέβαιο είναι πως η υπόθεση δημιουργεί άλλα δεδομένα για την πολιτική αντιπαράθεση στην τοπική αυτοδιοίκηση και πολλοί αυτοδιοικητικοί εύχονταν να είναι το πρώτο και τελευταίο περιστατικό. «Κατέγραφαν την προσωπική του ζωή με σκοπό να βρουν κάτι μεμπτό με απώτερο κίνητρο είτε να αποσπάσουν κάποιο οικονομικά αντάλλαγμα, είτε να προκαλέσουν πολιτικό κόστος στον δήμαρχο», δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος του κ. Τσακίρη Παρασκευάς Σπυράτος. «Όποιο κι αν είναι από τα δύο, εάν είναι έτσι, είναι επικίνδυνο», απάντησε παράγοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν του τέθηκε το σχετικό ερώτημα από την Karfitsa. 

Πηγή: Karfitsa.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement