Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Ωραιοκάστρου

Τη βασιλόπιτα έκοψαν τα μέλη των ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Ν.Φιλαδέλφειας, Μελισσοχωρίου και Πενταλόφου

Τα μέλη των ΚΑΠΗ αντάλλαξαν ευχές με στελέχη της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, βουλευτές και πολιτευτές που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν τα μέλη των ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Νέας Φιλαδέλφειας, Μελισσοχωρίου και Πενταλόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο. Τα μέλη των ΚΑΠΗ αντάλλαξαν ευχές με στελέχη της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, βουλευτές και πολιτευτές που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε κέντρο διασκέδασης στο Ωραιόκαστρο. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο προϊστάμενος του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, π. Νικόλαος Μοναστηρίδης. Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ, Άγγελος Πανούσης, ευχήθηκε καλή χρονιά στα μέλη του ΚΑΠΗ, αναφέρθηκε στις ενέργειες της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου για την αναβάθμιση των ΚΑΠΗ και μετέφερε τις ευχές του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, συμμετέχοντας σε αποστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Σοφία Δημητριάδου, και ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης.

ΚΑΠΗ Ν. Φιλαδέλφειας

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Νέας Φιλαδέλφειας έκοψαν τη βασιλόπιτα το απόγευμα του Σαββάτου. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονος, π. Κυριάκος Φωτιάδης. Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ, Άγγελος Πανούσης, ανέφερε πως η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και μέσα από τα ΚΑΠΗ υλοποιεί δράσεις, ώστε να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους, ενώ μετέφερε τις ευχές του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, για καλή χρονιά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας, Νίκος Γιαϊλατζόγλου και ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης.

ΚΑΠΗ Μελισσοχωρίου

Το πρωί της Κυριακής έκοψαν τη βασιλόπιτα τα μέλη του ΚΑΠΗ Μελισσοχωρίου. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν οι π. Δημήτριος Κουκουλεκίδης και Δημήτριος Παπαθανασίου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ευχήθηκε καλή χρονιά στα μέλη του ΚΑΠΗ, αναφέρθηκε στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που είναι σε εξέλιξη στο Μελισσοχώρι, στην ανάπλαση της πλατείας του χωριού, στα έργα οδοποιίας και σε άλλες τεχνικές εργασίες που υλοποιούνται στην περιοχή, τονίζοντας πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι το Μελισσοχώρι να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αθανάσιος Μοσχόπουλος, ανέφερε ότι ποτέ άλλοτε δεν έγιναν τόσα έργα στο Μελισσοχώρι και κάλεσε τους κατοίκους να κάνουν υπομονή όσο διαρκούν οι εργασίες, καθώς μόλις ολοκληρωθούν το χωριό θα έχει αποκτήσει νέες υποδομές και νέα όψη.

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ, Άγγελος Πανούσης, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό υλοποίησης νέων δράσεων στα ΚΑΠΗ για τη νέα χρονιά, ώστε να ενισχυθούν οι δημιουργικές δραστηριότητες για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Στην εκδήλωση έδωσαν ξεχωριστή νότα τα μέλη της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής ΚΑΠΗ Μελισσοχωρίου, απαγγέλλοντας τραγούδια της Μικράς Ασίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι βουλευτές ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Θεόδωρος Καράογλου, οι αντιδήμαρχοι Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, Μυγδονίας, Γεώργιος Παραπανήσιος, Πολεοδομικών Εφαρμογών, Ευάγγελος Κανταρτζής, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ, Αναστάσιος Πανιώρης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ, Ευδοξία Κυριακίδου – Βέσκου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τάσος Χαλκίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Μελισσοχωρίου.

ΚΑΠΗ Πενταλόφου

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Πενταλόφου έκοψαν τη βασιλόπιτα χθες το απόγευμα. Τον κόσμο καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Γιώργος Γκόντης και την πίτα ευλόγησε ο π. Ελευθέριος Σαμουρλής.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ευχήθηκε καλή χρονιά και αναφέρθηκε στο βιβλίο του Γιώργου Γκόντη για την ιστορία του Πενταλόφου, επισημαίνοντας πως μέσα από τις σελίδες του αναδεικνύεται ο ιστορικός πλούτος της περιοχής. Ο κ. Τσακίρης τόνισε επίσης, πως η δημοτική αρχή μελετά την εξεύρεση χώρου για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πνευματικό κέντρο στον Πεντάλοφο και είπε πως για το θέμα γίνονται συζητήσεις και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ευχές για καλή χρονιά στα μέλη του ΚΑΠΗ απηύθυναν ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ, Άγγελος Πανούσης, και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πενταλόφου, Πάτροκλος Σπυρόπουλος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, οι αντιδήμαρχοι, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Καρασαββίδης, Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, Καλλιθέας, Αριστείδης Λαζαρίδης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ, Ευδοξία Κυριακίδου – Βέσκου, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Συνεργασία Τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης και «Αλληλεγγύη Ανατροπή», Πασχάλης Χατζηευαγγέλου, ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Τερζής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πενταλόφου, ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παππάς, οι υποψήφιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Β΄ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Φεστερίδης, Κώστας Πετρίδης και Δημήτρης Στοΐτσας, ο τέως κοινοτάρχης Πενταλόφου Γιώργος Τσολάκης, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου, της Δόξας Πενταλόφου και του Συλλόγου Γυναικών Ωραιοκάστρου «Η Αρίστη».

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που συμμετείχε στην εκδήλωση απέσπασε ο 91χρονος Γιώργος Γατζόλας, ο οποίος με κέφι και νεανική διάθεση χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement