Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Οι πασχαλινές ευχές των δημάρχων της Δ.Θεσσαλονίκης

Διαδικτυακά ευχήθηκαν και φέτος οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης λόγω του κορωνοϊού.

Διαδικτυακά ευχήθηκαν και φέτος οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς τα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν συναντήσεις και επαφές με τους δημότες. Μέσα από κάρτες έστειλαν τα μηνύματα τους για υγεία, αλληλεγγύη και αγάπη και φυσικά για όσο το δυνατόν πιο σύντομη …Ελευθερία .

Κλεάνθης Μανδαλιανός, δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου

Δημήτρης Δεμουρτζίδης, δήμαρχος Παύλου Μελά

«Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν… Πάσχα το τερπνόν, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα. Πάσχα πανσεβάσμιον ημίν ανέτειλε. Πάσχα, εν χαρά αλλήλους περιπτυξώμεθα… Ω Πάσχα, λύτρον λύπης. Πάσχα άμωμον, Πάσχα μέγα, Πάσχα το πύλας ημίν του παραδείσου ανοίξαν. Πάσχα πάντας αγιάζον πιστούς…»

Πάσχα των Ελλήνων και στις λέξεις του αγαπημένου μας λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «το έαρ συνεορτάζει μετά της Εκκλησίας, η φύσις συναγάλλεται μετά της πίστεως». Το διαχρονικά ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας τώρα είναι πιο επίκαιρο και συμβολικό από ποτέ, καθώς πέραν της πνευματικής μας κάθαρσης θα σημάνει και τη νίκη της ανθρωπότητας απέναντι στην πανδημία.

Αυτό το Πάσχα που το αύριο είναι πιο κοντά από ποτέ, σκύβουμε το κεφάλι με ταπεινότητα και περισυλλογή. Από το σωτήριο Πάθος του Χριστού μας διδασκόμαστε την καρτερία και την υπομονή και το μήνυμα του Θείου Λόγου μας διαπερνάει πέρα ως πέρα. Πίστη βαθιά μέσα μας ότι η θυσία της Σταύρωσης και η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού θα σκορπίσουν το μήνυμα της ελπίδας, της αναγέννησης και της πνευματικής μας παλινόρθωσης.

Η φετινή Λαμπρή και το ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Κυρίου ας σημάνει το θρίαμβο της ζωής απέναντι στο σκοτάδι και το φόβο. Καλό Πάσχα. Καλή Ανάσταση.

Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Ε! Ναι λοιπόν! Σαν αρχή μιας άλλης ζωής. Γιατί με την Ανάσταση του Χριστού ηττήθηκε ο θάνατος. Ηττήθηκαν οι δυνάμεις του σκότους.

Το «Χριστός Ανέστη» είναι το πλέον ελπιδοφόρο και δυναμικό μήνυμα που ακούσθηκε ποτέ στον πλανήτη μας. «Χριστός Ανέστη»! Είναι ο ωραιότερος χαιρετισμός, που ακούστηκε πρώτα από τα χείλη του αγγέλου προς τις μυροφόρες γυναίκες. Κι αυτό το μήνυμα μεταφέρθηκε στους μαθητές και δια μέσου των μαθητών σ’ όλους τους πιστούς όλων των αιώνων.

Και σήμερα ακούγεται το «Χριστός Ανέστη» και μας δημιουργεί ένα αίσθημα ελπίδας, αισιοδοξίας, χαράς. «Χριστός Ανέστη ! Αληθώς Ανέστη!» Η πιο συγκλονιστική και καταπληκτική είδηση. Αυτό το αγγελικό μήνυμα ακούγεται εδώ και είκοσι και πλέον αιώνες από στόμα σε στόμα, από γενεά σε γενεά, από ναό σε ναό, από έθνος σε έθνος και μεταφέρεται σε 2000 περίπου γλώσσες του κόσμου. Ένα μήνυμα που δεν έσβησε, δεν χάθηκε, δεν αλλοιώθηκε, δεν ξεθώριασε. Παραμένει πάντα νέο, ισχυρό, δυναμικό και ικανό να συγκλονίζει τις καρδιές των ανθρώπων.

Παντελής Τσακίρης, δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Ένα μικρό φως αρκεί για να διαλύσει και το πιο βαθύ σκοτάδι. Καλή Ανάσταση!

Γιάννης Ιωαννίδης, δήμαρχος Δέλτα

Δώσε μου τούτο τον ξένο, που από βρέφος σαν ξένος φιλοξενήθηκε στον κόσμο. Δώσε μου τούτο τον ξένο, που οι ομόφυλοι από μίσος τον θανατώνουν σαν ξένο. Δώσε μου τούτο τον ξένο, που παραξενεύομαι να βλέπω του θανάτου το (παρά)ξενο.

Δώσε μου τούτο τον ξένο, που ήξερε να φιλοξενεί τους πτωχούς και τους ξένους. Δώσε μου τούτο τον ξένο, που οι Εβραίοι από φθόνο τον απεξένωσαν από τον κόσμο. Δώσε μου τούτο τον ξένο, για να κρύψω σε τάφο, που σαν ξένος δεν είχε που να γείρει το κεφάλι… Μεγάλη Εβδομάδα, κορύφωση του Θείου Δράματος κι όλοι εμείς καλούμαστε σε μια πνευματική πανδαισία «ἐν κατανύξει καὶ σεμνότητι», όπου ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος, νικιέται δια του θανάτου του Χριστού, και όλα κινούνται στην προσδοκία της Ανάστασης, της γνήσιας ελευθερίας…

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement