Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Αυτά είναι τα δύο αντιπλημμυρικά έργα στη Δ.Θεσσαλονίκη

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατομμυρίων ευρώ

Ο υπουργός Μεταφορών και υποδομών Κώστας Καραμανλής, ανέδειξε τα τρία αντιπλημμυρικά έργα στο Νομό Θεσσαλονίκης και από αυτά τα δύο βρίσκονται στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Τα έργα αφορούν τους δήμους Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου, Δέλτα και Καλαμαριάς, οπού θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την προστασία της πόλης, με πρωταρχικό στόχο τη θωράκιση και την προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Το πρώτο είναι η «αποχέτευση ομβρίων στην περιοχή της Λαχαναγοράς που συμπεριλαμβάνεται ο Δενδροπόταμος, Τάφρος Διαβατών, Στρατόπεδο Γκόνου και ο οικισμός Καλοχωρίου, με προϋπολογισμό τα 31 εκατομμύρια ευρώ».

Επίσης, το δεύτερο είναι η «διευθέτηση των ρεμάτων Ωραιοκάστρου και κατασκευή δικτύου ομβριών στα ρέματα που διατρέχουν τους δήμους Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά και Κορδελιού-Ευόσμου, με προϋπολογισμό τα 14 εκατομμύρια ευρώ».

Τέλος, τα «έργα ομβρίων Καλαμαριάς, πάνω πλευρά από την οδό Πόντου έως την Περιφερειακή Τάφρο δήμου Καλαμαριάς, με προϋπολογισμό τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ».

Ο κ.Κώστας Καραμανλής ανέφερε πως «ενισχύουμε την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων» και πρόσθεσε ότι «Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα είναι ολοένα και πιο έντονες τα επόμενα χρόνια. Για αυτό και πρωταρχικός στόχος μας είναι η θωράκιση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και βέβαια η προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και της περιουσίας των πολιτών».

*φωτογραφία αρχείου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement