Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Αυτά τα Χριστούγεννα «κάνουμε το τραπέζι» στα Παιδικά Χωριά SOS

Published

on

Οι συνθήκες είναι δύσκολες λόγω πανδημίας, καθώς οι δωρεές του κόσμου, των εταιρειών και των οργανισμών έχουν παύσει

Αυτά τα Χριστούγεννα, «κάνουμε το τραπέζι» στα Παιδικά Χωριά SOS, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική τους ενίσχυση, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας, τα έσοδά τους έχουν μειωθεί σημαντικά. Η διαδικτυακή καμπάνια, με τίτλο #touskanoumetotrapezi, καλεί το ευρύ κοινό να βοηθήσει να καλυφθούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι οικογενειών, οι οποίες εξαιτίας της πανδημίας ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. «Οι ανάγκες τόσο των παιδιών που μεγαλώνουν κοντά μας όσο και των οικογενειών που στηρίζουμε είναι ίδιες, αν όχι αυξημένες», εξηγούν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια Επικοινωνίας & Εύρεσης Πόρων Έλσα Σταθοπούλου και ο διευθυντής Παιδαγωγικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σοφίος.

Στο e-shop των Παιδικών Χωριών μπορεί να βρει κάποιος όλα τα είδη προς πώληση, τα οποία διατίθενται επίσης και από τα κεντρικά γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Ο κόσμος έχει εξοικειωθεί σε σημαντικό βαθμό με τις ηλεκτρονικές αγορές, οπότε, έστω και με αυτόν τον τρόπο, μπορεί κανείς να στηρίξει το έργο μας, χαρίζοντας δώρα σε φίλους και συγγενείς μέσα από μια σειρά διακοσμητικών, αλλά και χρηστικών χριστουγεννιάτικων αντικειμένων», συμπληρώνουν.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες λόγω πανδημίας, καθώς οι δωρεές του κόσμου, των εταιρειών και των οργανισμών έχουν παύσει. Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να διοργανώνονται δράσεις ή εκδηλώσεις από τα Παιδικά Χωριά, ακόμα και τώρα μέσα στις γιορτές, με άμεσο αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εσόδων τους. «Η πανδημία επηρέασε άμεσα όλους τους συμπολίτες μας, είτε σε οικονομικό είτε σε ψυχολογικό επίπεδο. Οι εταιρείες εύλογα επικεντρώθηκαν στη στήριξη του κεντρικού συστήματος υγείας, ενώ η διοργάνωση εκδηλώσεων “πάγωσε” για μεγάλα χρονικά διαστήματα και, όταν σήμανε η επανεκκίνησή τους, υπήρχαν σημαντικοί περιορισμοί που είχαν αντίκτυπο στο τελικό οικονομικό αποτέλεσμα για εμάς», σημειώνουν η κ. Σταθοπούλου και ο κ. Σοφίος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα Παιδικά Χωριά SOS έθεσαν στόχο να γίνουν ο πιο ασφαλής τόπος που θα μπορούσε να βρίσκεται κάποιος. Και τα κατάφεραν! Μπορεί να συμπτύχθηκαν βάρδιες, μπορεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα να ήταν αυστηρά, μπορεί να έγιναν πολλά τεστ, παρόλα αυτά αρκετοί εργαζόμενοι ήθελαν να παραμείνουν στον χώρο, δίπλα στα παιδιά. Η διάθεση για δουλειά, προσφορά και αφοσίωση στο έργο των Παιδικών Χωριών είναι μερικά από αυτά που τους ενώνουν όλους- παιδιά και εργαζόμενους.

Με γνώμονα το καλό των παιδιών, να παραμείνουν δηλαδή όσο το δυνατόν ανεπηρέαστα από την περιρρέουσα κατάσταση, δεν μεταβλήθηκε ο αριθμός των τεσσάρων με έξι σε κάθε σπίτι. «Τα παιδιά έχουν τα προσωπικά τους δωμάτια και χώρους, ενώ τα σπίτια είναι ευρύχωρα. Εντούτοις, έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στο πλαίσιο που επιτάσσει η σωστή διαχείριση της πανδημίας και βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Εορταστικά δρώμενα, ονομαστικές γιορτές ή γενέθλια των παιδιών μας, φυσικά, παραμένουν στο προσκήνιο αλλά στο προστατευμένο πλαίσιο του σπιτιού και της οικογένειας», επισημαίνουν η διευθύντρια Επικοινωνίας & Εύρεσης Πόρων και ο διευθυντής Παιδαγωγικής Υπηρεσίας των Παιδικών Χωριών.

Το αρχικό σοκ της πανδημίας έδωσε τη «σκυτάλη» σε ένα περιβάλλον συνεργασίας και ομόνοιας. «Τόσο οι παραπομπές από το κράτος για νέες εισαγωγές παιδιών, όσο και η αποκατάσταση παιδιών μας σε θετές και ανάδοχες οικογένειες έχουν σε σημαντικό βαθμό επανέλθει στους γνώριμους ρυθμούς τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά η κ. Σταθοπούλου και ο κ. Σοφίος.

Όσοι και όσες επιθυμούν, λοιπόν, να συμβάλουν στην προσπάθεια των Παιδικών Χωριών SOS, μπορούν εύκολα με ένα μόνο κλικ στο https://sos-villages.gr/touskanoumetotrapezi/?inf=232 να επιλέξουν την ανάγκη που επιθυμούν να καλύψουν και να στείλουν το δικό τους μήνυμα αγάπης, γεμίζοντας το τραπέζι των οικογενειών με τα παραδοσιακά γιορτινά εδέσματα.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement