Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Αλ.Τσίπρας: Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2025

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ

«Παραλάβαμε ένα έργο τελματωμένο με εργοτάξια κλειστά για πολλά χρόνια, και μέσα σε τρία χρόνια φθάσαμε στο 75% του έργου. Με μία εξαίρεση τον σταθμό Βενιζέλου, γιατί είχαμε έναν σχεδιασμό, να αναδείξουμε και τον σταθμό, και τα αρχαία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την 86η ΔΕΘ.

Ο κ.Τσίπρας ερωτηθείς για το θέμα πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση είχε μία διαφορετική προσέγγιση που είχε συνέπεια την τρομακτική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του μετρό».

Εκτίμησε μάλιστα πως το έργο «δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2025, και όσο καθυστερεί, τόσο αυξάνονται οι απαιτήσεις του εργολάβου προς το ελληνικό Δημόσιο. Έχουμε μία υπόθεση που κανείς σηκώνει τα χέρια ψηλά, αλλά επιβαρύνει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και το πολιτιστικό προϊόν».

Ερωτηθείς εάν, σε περίπτωση που κερδίσει στις εκλογές, θα αλλάξει εκ νέου το σχεδιασμό του σταθμού Βενιζέλου παρότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει με βάση τη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «εντάξει δεν θα γίνει το Γεφύρι της ‘Αρτας το Μετρό. Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά και θέλω να είμαι ειλικρινής, από τη στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση το να το πάμε εμείς στο ‘28 για να πούμε ‘φταίνε οι προηγούμενοι’ δεν έχει νόημα».

Υποστήριξε ότι «οι επιλογές που έγιναν ήταν καταστροφικές και για την πόλη και την πολιτιστική της κληρονομιά».

Σημείωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αξιοποιηθούν τα αρχαία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά νομίζω -και γι’ αυτό μίλησα για έγκλημα- ότι αυτές οι επιλογές που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επιλογές που δεν μπορούν ν’ αλλάξουν πλέον».

«Θα το φορτωθείτε εσείς οι Θεσσαλονικείς το κόστος, θα ζήσετε για μια 5ετία με πολύ βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά κάποιος πρέπει να πει την αλήθεια στους συμπολίτες σας για το ποιος ευθύνεται γι’ αυτό», σχολίασε. Πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τελειώσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα το Μετρό και να σταματήσει το δημόσιο να πληρώνει στους εργολάβους πέναλτι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement