Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ανοίγει την Δευτέρα το λιανεμπόριο μόνο με click away στη Θεσσαλονίκη

Θετικά εισηγήθηκε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων

Ανοίγει την Δευτέρα, 12 Απριλίου, το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη μόνο με τη μέθοδο του click away, μετά τη θετική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου, προσθέτοντας ωστόσο πως η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης παραμένει στο «βαθύ κόκκινο».

«Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του εμπορίου στη Θεσσαλονίκη μόνο με click away», είπε ο κ.Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε ότι το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται στα 379, από το σύνολο των 2.737 μολύνσεων. «Με τη μεγάλη διασπορά του ιού όλοι θα πρέπει να προσέχουμε διπλά», είπε η κ.Παπαευαγγέλου.

Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες όλες τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφράσει έντονα τη διαμαρτυρία τους για την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει τη λειτουργία του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, παρά τις αρχικές ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις και παρά την όποια προετοιμασία στα καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των αντιδράσεων υπήρξαν και συμβολικές δράσεις από επιχειρηματίες και εμπόρους της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενάντια σε αυτή την απόφαση για παράταση του λουκέτου, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement