Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ανοίγει τις πύλες της η 85η ΔΕΘ

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα- Καινοτομίες, επιχειρήσεις, gaming και συναυλίες

Η Θεσσαλονίκη φοράει τα καλά της και υποδέχεται μετά από ένα χρόνο – πέρυσι δεν έγινε η διοργάνωση λόγω της πανδημίας- την 85η ΔΕΘ. 

Τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης θα γίνουν σήμερα το βράδυ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η ΔΕΘ θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό. 

Κεντρικοί δρόμοι της πόλης έχουν ήδη σημαιοστολιστεί με σημαιάκια αντίγραφα των ηρωικών σημαιών της Επανάστασης του 1821 αφού στη φετινή ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα με θέμα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. 

Ο «χάρτης» της 85ης ΔΕΘ

Στα περίπτερα 2, 3, 8 και 16 θα δώσουν το «παρών» ελληνικές επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί από όλη τη χώρα. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία όλων των επιμελητηρίων της χώρας με εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν προϊόντα ελληνικής παραγωγής και υπηρεσίες που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες.

Στο περίπτερο 12, οι λάτρεις της ψηφιακής τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν προϊόντα και επιτεύγματα νεοφυών επιχειρήσεων ενώ θα λάβουν χώρα ομιλίες και workshops. Το αφιέρωμα στην ψηφιακή Ελλάδα αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η Akademia στο περίπτερο 14 που αποτελεί το σημείο όπου η εκπαίδευση «παντρεύεται» με τις ευκαιρίες για σταδιοδρομία. Εκεί οι επισκέπτες θα μπορέσουν αν δουν καινοτόμες ιδέες που γεννήθηκαν από νέους ανθρώπους και να ενημερωθούν για ευκαιρίες καριέρας και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εξάλλου στην Akademia παρουσία θα έχουν ΑΕΙ, παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Στους υπαίθριους χώρους της ΔΕΘ οι λάτρεις του αυτοκινήτου θα ενημερωθούν για τα νέα μοντέλα -μεταξύ αυτών και για τα ηλεκτροκίνητα- ενώ στο περίπτερο 17 η ΔΕΘ υποδέχεται το αγαπημένο μικρών και μεγάλων «eGaming» ένα από τα πιο πρωτοποριακά gaming events στην Ελλάδα

Στο περίπτερο 13 με τη συμμετοχή κρατικών φορέων, οργανισμών και όλων των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, θα πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα της 85ης ΔΕΘ στην τιμώμενη Ελλάδα.

Τέλος, για μια ακόμη χρονιά ξεχωριστό τόνο θα δώσει η CHEAPART που θα υποδεχτεί τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης με τα έργα δεκάδων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών στο δικό της περίπτερο, μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Οι συναυλίες της 85ης ΔΕΘ

Οι συναυλίες που θα γίνουν από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν εντός του Αλεξάνδρειου Μελάθρου (σ.σ. Παλαί ντε Σπορ) λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα πρέπει να τηρηθούν ενώ στις προηγούμενες διοργανώσεις πραγματοποιούνταν στον εξωτερικό χώρο της ΔΕΘ.

Η είσοδος στις συναυλίες θα γίνεται με το εισιτήριο της ΔΕΘ και οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν από το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκης με τους Λέκκα και Μπάση έως τον Πασχάλη και τον Ζουγανέλη.

Το εισιτήριο στη ΔΕΘ

Στη ΔΕΘ θα μπορούν να εισέρχονται οι επισκέπτες που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ το εισιτήριο θα κοστίζει 7 ευρώ. Οι εκθέτες και οι εργαζόμενοι των εταιρειών θα μπορούν να εισέρχονται και με εργαστηριακό rapid test.

ΠΗΓΗ: Sputnik (www.sputniknews.gr)

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement