Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ανοίγει τις πύλες της η 86η ΔΕΘ – Τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη

Ωράριο λειτουργίας και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Ανοίγει από σήμερα τις πύλες της η 86η ΔΕΘ (10-18 Σεπτεμβρίου), με αριθμό εκθετών που προσεγγίζει τους 1.500, sold out εκθεσιακούς χώρους και Τιμώμενη Χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην 86 η ΔΕΘ συμμετέχουν 19 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΑΕ, ΗΠΑ, Λουξεμβούργο, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ, Ινδονησία, Ουκρανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Σερβία, Κύπρος, Γεωργία, Ρουμανία, Ινδία, Νεπάλ και Αίγυπτος.

Σαράντα έξι Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 320 επιχειρήσεις δίνουν το «παρών» υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ ξεχωριστές παρουσίες έχουν το ΕΕΘ, το ΕΒΕΘ και το ΕΒΕΑ.

Η αντιπροσωπεία της Τιμώμενης Χώρας αποτελείται από 400 άτομα και 65 πολύ σημαντικές επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με αιχμή τους κλάδους διαχείρισης επενδύσεων, ενέργειας, τροφίμων-ποτών, άμυνας, διαστημικής τεχνολογίας, τουρισμού, ναυτιλιακών, real-estate κα.

Στο περίπτερο των ΗΑΕ θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 600 ραντεβού μεταξύ ελληνικών και αραβικών επιχειρήσεων, τα οποία έχουν προγραμματιστεί με τη συμβολή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Πλούσιες θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις της Τιμώμενης Χώρας, που περιλαμβάνουν καθημερινές παραστάσεις παραδοσιακών χορών, events εμιρατιανής γαστρονομίας και φιλοξενίας, εκθέσεις λαϊκής τέχνης
και έργων ζωγραφικής.

Στην 86η ΔΕΘ παρουσιάζεται επίσης σε ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό, που αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες εκθεσιακές κατασκευές στην ιστορία της Έκθεσης, το επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το οποίο αποτελείται από δύο μοναδικές και συνεχόμενες ενότητες: το οπτικοακουστικό αφιέρωμα της ΔΕΘ-Helexpo σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ, «Aιών …εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω», που αποτελεί προϊόν συνεργασίας με το Δίκτυο Πόλεων με Κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής και προβάλλει με διαδραστικό τρόπο το ιστορικό αφήγημα της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο.

Επίσης, την Περιοδική έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης: «1922 – 2022: Κύματα προσφυγιάς – Κράματα μνήμης» που τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από τα δραματικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής με μια συλλογή κειμηλίων, αρχειακού και φωτογραφικού υλικού με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Παρόν θα είναι και το CERN στο περίπτερο 15, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τη βασική έρευνα στη φυσική, αλλά και τις εφαρμογές της στην ιατρική. Μεταξύ των highlights της 86 ης ΔΕΘ θα είναι και οι εντυπωσιακές επιδείξεις στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει imulation του μαχητικού αεροσκάφους Rafale, του νέου αποκτήματος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και του F-35.

Ξεχωριστή συμμετοχή στην 86 η ΔΕΘ έχει το κομμάτι της αναψυχής με ένα πλούσιο πρόγραμμα καθημερινών συναυλιών από γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες. Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στη σκηνή ανεβαίνει η Πάολα με τους Αναστάσιο Ράμμο, Χριστίνα Σάλτη και Biased Beast, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου οι συναυλίες συνεχίζονται με τον Βασίλη Λέκκα, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου παίρνει τη σκυτάλη ο Γιώργος Μαζωνάκης, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου είναι η σειρά των αδερφών Τσαχουρίδη, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στο μουσικό βήμα ανεβαίνουν ο Γιώργος Νταλάρας με την Εστουδιαντίνα και την Ασπασία Στρατηγού, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου το νεανικό κοινό αναμένεται να ξεσηκωθεί από τους Δήμο Αναστασιάδη, Demy και Kings, το Σάββατο 17 έρχεται ο Γιώργος Σαμπάνης και τη συναυλιακή αυλαία ρίχνουν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο Βασίλης Καρράς και η Κατερίνα Λιόλιου.

Η 86 η ΔΕΘ θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 22:00 και τις καθημερινές από τις 16:00 έως τις 22:00.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement