Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Από τους οίκους ανοχής στις «πιάτσες» της Γιαννιτσών

Η ιστορία της 17χρονης που αποκαλύφθηκε από τους αστυνομικούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

«Με πήρε για λίγο η μητέρα μου στο σπίτι. Στην αρχή τα πράγματα ήταν καλά, μετά όμως χειροτέρεψαν. Με χτυπούσε ο σύντροφος της μητέρας μου επειδή δεν ήμασταν δικά του παιδιά. Όλα αυτά με οδήγησαν να φύγω από το σπίτι και να ζήσω στη φίλη της». 

Η ιστορία της 17χρονης που βρέθηκε – σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο – να περιφέρεται μεταξύ οίκων ανοχής λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το σχολείο της σε λύκειο της Θεσσαλονίκης, είναι συγκλονιστική. Η ανήλικη σε μία κατάθεση που σοκάρει, μετέφερε ότι βρέθηκε να εκδίδεται με τη βοήθεια της φίλης της μητέρας της. Η γυναίκα, που είναι ιερόδουλη, συνελήφθη και μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με όρους.  

Ωστόσο πληροφορίες της Karfitsa αναφέρουν ότι οι ανακριτικές αρχές ήδη προσανατολίζουν την έρευνά τους στο περιβάλλον το οποίο έχει καταγγείλει η ανήλικη, ενώ εξετάζεται εάν ισχύουν όσα έχει πει, ακόμη και ότι την έχει βιάσει ένα στενό συγγενικό της πρόσωπο. Είναι μία από τις υποθέσεις που αποκαλύπτουν δράματα οικογενειών με θύματα παιδιά, τα οποία μεγαλώνουν μεταξύ των ιδρυμάτων και του δρόμου.  

Η υπόθεση της 17χρονης αποκαλύφτηκε σε μπλόκο της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας στη δυτική Θεσσαλονίκη στα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι αστυνομικοί θεώρησαν τουλάχιστον περίεργη την παρουσία της 17χρονης μεταξύ ενός Πακιστανού, ενός Βούλγαρου και μίας ιερόδουλης μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Προσήγαγαν τους επιβάτες του αυτοκινήτου και στην έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι η ανήλικη εκδίδονταν. Και όχι μόνον στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε οίκους ανοχής της πρωτεύουσας, ενώ τελευταία είχε πέσει και θύμα εκμετάλλευσης προαγωγού που την οδήγησε στο δρόμο, στην οδό Γιαννιτσών. Κατάφερε όμως και ξέφυγε επιστρέφοντας στο περιβάλλον της φίλης της μητέρας της, που θεώρησε πιο ασφαλές.  

Ο ρόλος της μητέρας 

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, η μητέρα της ανήλικης δεν εμφανίζεται καθόλου. Ωστόσο δικαστικές πηγές έλεγαν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ερευνηθεί η εμπλοκή της στην υπόθεση, ειδικά για το γεγονός ότι η μικρή κυκλοφορούσε με πλαστά έγγραφα που την παρουσίαζαν ενήλικη.  «Η …(αναφέρει όνομα) ήταν το αφεντικό του μπ…, με αυτή μίλησα και της είπα ότι είμαι 18 χρόνων. Δεν ζήτησε ποτέ ταυτότητα ή κάποιο έγγραφο για να δει την ηλικία μου», αναφέρει σε ένα μέρος της κατάθεσής της. Επισημαίνει μάλιστα πως σε οίκο ανοχής της Αθήνας, όταν αντιλήφτηκαν πως είναι ανήλικη απαίτησαν άμεσα να σταματήσει.  

Τις συνθήκες αυτές, όπως ειδικά και τη σχέση που είχε με τη συλληφθείσα φίλη της μητέρας της καλούνται να εξετάσουν οι ανακριτικές αρχές. Πάντως ήδη η γυναίκα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προσκομίσει μηνύματα που έχει ανταλλάξει η ανήλικη με άλλη φίλη της και στα οποία επιρρίπτει τις ευθύνες στη μητέρα της, που φέρεται να υποδεικνύεται ως το πρόσωπο που ώθησε την 17χρονη στην πορνεία. «Είναι ο οικογενειακός ζόφος», δήλωσε με νόημα για την υπόθεση ο Γιάννης Κεραμετζίδης, συνήγορος υπεράσπισης της γυναίκας που συνελήφθη ότι εξέδιδε την 17χρονη, δηλαδή για εμπορία ανθρώπων.  

Πέραν όμως από τις ακριβείς συνθήκες που διαπράχθηκε το έγκλημα με την ανήλικη, είναι συγκλονιστικά όσα έχει περιγράψει στους αστυνομικούς του τμήματος εμπορίας ανθρώπων της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ακόμη και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε λόγω της έκθεσής της, τους κινδύνους που είχε όταν βρέθηκε στον δρόμο και επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας της φίλης της. Όπως επίσης και για το γεγονός ότι ο ένας συλληφθείς, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, ζητούσε επίμονα να συνευρεθεί μαζί της, χωρίς τελικά να τα καταφέρει, επειδή η ανήλικη αντέδρασε.  

«Μου είπαν να με πάνε να δουλεύω στην οδό Γιαννιτσών και να δουλεύω εκεί. Είπαν ότι θα βγάλω πολλά λεφτά εκεί. Μου έλεγαν για ώρα πόσα χρήματα θα κερδίζω, ότι θα αγοράζω ό,τι θέλω και θα κάνω τη ζωή που μου αρέσει», ανέφερε η ανήλικη μεταφέροντας τον παράδεισο που της παρουσίαζαν ότι θα ζήσει. 

Πηγή: Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας Karfitsa

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement