Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Αρνιά και κατσίκια …τέλος για όσους δεν προνόησαν. Ελλείψεις στα κρεοπωλεία της Δ.Θεσσαλονίκης

Αυξημένη κίνηση στα κρεοπωλεία

Αυξημένη είναι η κίνηση στα κρεοπωλεία της δυτικής Θεσσαλονίκης από τους καταναλωτές που ψωνίζουν για το πασχαλινό τραπέζι με περιορισμένο αριθμό ατόμων, ενώ το γεγονός ότι δεν ταξιδέψουν στα χωριά για τις γιορτές διαφοροποιεί και τις αγορές τους.

Οι έμποροι «ξεπούλησαν» ότι αμνοερίφιο υπήρχε διαθέσιμο και υπάρχει έλλειμμα, κυρίως σε αρνιά, καθώς είχε προηγηθεί το Πάσχα των Καθολικών με μεγάλη ζήτηση.

Οι κρεοπώλες δηλώνουν πως όσοι καταναλωτές δεν φρόντισαν να προμηθευτούν νωρίς ή να κάνουν παραγγελίες τις προηγούμενες ημέρες για αρνί ή κατσίκι θα αναγκαστούν να περιοριστούν σε άλλου είδους κρέατα για να βάλουν στη σούβλα ή στο φούρνο.

Οι έως τώρα παραγγελίες στα κρεοπωλεία ήταν αυξημένες περίπου κατά 50%, λόγω παραμονής στην πόλη εξαιτίας των μέτρων της πανδημίας, ωστόσο ήταν μειωμένη η ποσότητα. «Άλλωστε δεν χωράει ένα αρνί ή κατσίκι 10 κιλών στο φούρνο», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης διευκρινίζοντας πως οι περισσότερες οικογένειες δεν θα γευτούν αυτό το Πάσχα τον οβελία, το πατροπαράδοτο αρνάκι στη σούβλα.

Η τιμή κατσικιού και αρνιού, με το πρώτο πάντα να είναι ακριβότερο κατά ένα ευρώ/κιλό, κυμαίνεται από 7,5 ευρώ/κιλό και φθάνει μέχρι τα 10 ευρώ/κιλό. Οι τιμές πάντως στα υπόλοιπα προϊόντα τόσο κρεατικών, όσο και οπωροκηπευτικών, αλλά και στην ψαραγορά, είναι σταθερές σε σχέση με πέρυσι.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement