Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Αστυνομικοί αντί να καταδιώκουν το έγκλημα φυλάσσουν παιδιά σε νοσοκομεία!

Φυλάσσονται από αστυνομικούς, οι οποίοι κάνουν 24ωρες βάρδιες φρούρησής τους έξω από θαλάμους

Διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα της προστατευτικής φύλαξης ανηλίκων, που αντί να φιλοξενούνται σε ιδρύματα λόγω έλλειψης δομών οδηγούνται σε… νοσοκομεία, χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έρχονται σε σημείο να φυλάσσονται από αστυνομικούς, οι οποίοι κάνουν 24ωρες βάρδιες φρούρησής τους έξω από θαλάμους, χωρίς να τίθεται ζήτημα παραβατικότητας. Άλλωστε πολλά από τα παιδιά είναι μωρά!

Η υπόθεση αναδείχτηκε σήμερα σε συνάντηση που έγινε μεταξύ του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και αντιπροσωπείας αστυνομικών με επικεφαλής τον διευθυντή αστυνομίας Θεσσαλονίκης Βαγγέλη Μουρτζίνο. Προηγήθηκαν εκκλήσεις των συνδικαλιστών ότι τα αστυνομικά τμήματα διαθέτουν πολλούς αστυνομικούς σε νοσοκομεία με συνέπεια να αδειάζουν τα περιπολικά. Πληροφορίες αναφέρουν πως μόνον σήμερα για δώδεκα παιδιά που φιλοξενούνται σε τρία νοσοκομεία έχουν διατεθεί 58 αστυνομικοί από κεντρικά αστυνομικά τμήματα.

Οι αστυνομικοί αυτοί θα στελέχωναν τα περιπολικά που θα αντιμετώπιζαν τα περιστατικά εγκληματικότητας. «Σκεφτείτε ότι υπολογίσαμε πως μέσα σε ένα δεκαήμερο διατέθηκαν περισσότεροι από 160 αστυνομικοί», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Βασίλης Κλεάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην έκκληση των αστυνομικών να ρυθμιστεί το ζήτημα. «Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει φύλαξη στα παιδιά αυτά. Τα περισσότερα μάλιστα επειδή είναι μωρά είναι με τις μητέρες τους», συμπλήρωσε.

Οι περιπτώσεις ανηλίκων που οδηγούνται σε νοσοκομεία για προστατευτική φύλαξη με εντολή της εισαγγελίας Ανηλίκων, αφορούν παιδιά με προβλήματα μεταξύ γονέων ή επειδή οι συνθήκες διαβίωσης τους διακινδυνεύουν τη ζωή τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση επιχειρείται να δοθεί λύση για τη συγκέντρωση τέτοιων περιπτώσεων σε ένα μόνον νοσοκομείο, προκειμένου να μην χρειάζεται να διατίθεται μεγάλος αριθμός αστυνομικών. Το βασικότερο είναι όμως να διασφαλιστούν θέσεις σε δομές φιλοξενίας. 

Πηγή: Karfitsa.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement