Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Χειροπέδες σε πατέρα και γιο που πουλούσαν παράνομα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα μέσω Tik Tok

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αστυνομικοί του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, διενεργούν στοχευμένες δράσεις προκειμένου να αποτραπεί τυχόν παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση ειδών πυροτεχνίας αλλά και πρόκληση ατυχημάτων, φθορών περιουσιών και άλλων επικίνδυνων αδικημάτων, με κύριο στόχο την προστασία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν προφίλ σε διαδικτυακή πλατφόρμα (TikTok) όπου έχουν αναρτηθεί διάφορα βίντεο, μέσα από τα οποία καταδεικνύεται τόσο η κατοχή παράνομων πυροτεχνημάτων, όσο και η πώληση αυτών μέσω του διαδικτύου. Ακολούθως και σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προρρηθέντες αστυνομικοί κατάφεραν και συνέλαβαν τα δύο άτομα που τυγχάνουν χρήστες του συγκεκριμένου προφίλ.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 47 και 15 ετών (πατέρας και γιος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Νομοθεσία που αφορά σε «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις», Νομοθεσία «Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, «Περί των περιορισμών κατά την μεταφορά φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων και λήψεως μέτρων ανατροπής κινδύνων εκ της καύσεως βεγγαλικών και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων» και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
συνολικά (128) πυροτεχνικές κατασκευές (κροτίδες) διαφόρων τύπων,
(3) πυροτεχνικές κατασκευές (βεγγαλικά),
(1) πυροτεχνική κατασκευή (καπνογόνο),
(1) πυροτεχνική κατασκευή (16) τεμαχίων (βεγγαλικά),
(3) πυροτεχνικές κατασκευές (πυρσοί) και
μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, που αντιστοιχεί σε τηλεφωνική σύνδεση, η οποία ως προέκυψε είναι η τηλεφωνική σύνδεση με την οποία πραγματοποιήθηκε ο επίμαχος λογαριασμός.

Τα σχετικά κατασχεμένα είδη θα αποσταλούν στην Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για εργαστηριακή εξέταση.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement