Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση- Δυτ.Θεσσαλονίκη: Η γνώμη των πολιτών για τον δήμο και τους δημάρχους

δήμος Παύλου Μελά - δυτική Θεσσαλονίκη

Χρήσιμα τα συμπεράσματα της έρευνας ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023

Χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023, για τέσσερις δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης αντλούνται από τα ευρήματα της έρευνας την οποία διενήργησε η PALMOS ANALYSIS για λογαριασμό της POPULUS (Μονάδα Ερευνών και Αναλύσεων IDS Ε.Π.Ε.), το πρώτο μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε στη «Μακεδονία της Κυριακής», στο φύλλο της 3ης Ιουλίου. 

pita1.jpg
pita2.jpg

Η έρευνα έγινε στο διάστημα από 30 Μαΐου έως 9 Ιουνίου, στους δήμους Κορδελιού Ευόσμου, Παύλου Μελά, Νεάπολης-Συκεών, Αμπελοκήπων Μενεμένης καθώς και σε τμήματα των δήμων Δέλτα και Ωραιοκάστρου. Στο δεύτερο μέρος της έρευνας παρουσιάζονται οι γνώμες των πολιτών για τις επιδόσεις των τεσσάρων δήμων σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, καθώς και η γνώμη τους για τους εν ενεργεία δημάρχους. 

pita3.jpg
pita5.jpg

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι στους δήμους Νεάπολης Συκεών και Αμπελοκήπων Μενεμένης οι πολίτες έχουν θετική γνώμη για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος, αλλά και για τον δήμαρχο, σχετικά ισορροπημένο εμφανίζεται το ισοζύγιο μεταξύ θετικής και αρνητικής γνώμης για το δήμο Παύλου Μελά και για τον δήμαρχο, ενώ κακή είναι η εικόνα για τη δημοτική αρχή στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

pita6.jpg

Κορδελιού Ευόσμου

Η βαθμολογία την οποία βάζουν οι πολίτες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου που συμμετείχαν στο δείγμα της έρευνας για το δήμο τους, αλλά και για τον δήμαρχο είναι πολύ χαμηλές. Ειδικότερα, ικανοποίηση από το δήμο δηλώνει μόνον το 28% ενώ το 69% εμφανίζεται δυσαρεστημένο. Στους επιμέρους τομείς της καθημερινότητας, τα «ναι» και «μάλλον ναι» και τα «όχι» και «μάλλον όχι» για τον συγκεκριμένο δήμο έχουν ως εξής: στην Καθαριότητα 34% «ναι» και «μάλλον ναι», έναντι 65% «όχι» και «μάλλον όχι», στην Κοινωνική Πολιτική 30% – 59%, στον Πολιτισμό 40% – 52%, στα έργα υποδομής και τις συντηρήσεις 23% – 74%, στην εξυπηρέτηση των δημοτών 43% – 48%, στη διαχείριση των οικονομικών 20% – 51%. Τέλος, στο ερώτημα “τι γνώμη θα λέγατε ότι έχετε για τον δήμαρχό σας;”, το 27% δηλώνει ότι έχει “θετική και μάλλον θετική γνώμη” για τον Κλεάνθη Μανδαλιανό, αλλά το 34% εκφράζει αντίθετη άποψη ενώ το 36% δηλώνει ουδετερότητα.


Παύλου Μελά

Με σκωτσέζικο ντους για τη δημοτική αρχή μοιάζουν οι απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες στο δήμο Παύλου Μελά καθώς, σε κάποιους τομείς οι θετικές γνώμες υπερισχύουν, σε άλλους υπολείπονται. Συγκεκριμένα, ικανοποίηση από το δήμο δηλώνει το 47% ενώ το 53% εμφανίζεται δυσαρεστημένο. Στους επιμέρους τομείς της καθημερινότητας, τα «ναι» και «μάλλον ναι» και τα «όχι» και «μάλλον όχι» έχουν ως εξής: στην Καθαριότητα 45% «ναι» και «μάλλον ναι», έναντι 54% «όχι» και «μάλλον όχι», στην Κοινωνική Πολιτική 42% – 53%, στον Πολιτισμό το ισοζύγιο είναι θετικό 54% – 42%, στα έργα υποδομής και τις συντηρήσεις οι αρνητικές γνώμες είναι διπλάσιες των θετικών 32% – 63%, στην εξυπηρέτηση των δημοτών συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο 62% – 32%, στη διαχείριση των οικονομικών 24% – 43%. Τέλος, στο ερώτημα “τι γνώμη θα λέγατε ότι έχετε για τον δήμαρχό σας;”, το 36% δηλώνει ότι έχει “θετική και μάλλον θετική γνώμη” για τον Δημήτρη Δεμουρτζίδη, το 26% εκφράζει αντίθετη άποψη, ενώ το 34% δεν εκφράζει γνώμη.

pita7.jpg

Νεάπολης-Συκεών

Ιδιαίτερα θετική είναι η εικόνα, τόσο για τον δήμο, όσο και για τον δήμαρχο, την οποία εκφράζουν οι δημότες, στο δήμο Νεάπολης Συκεών. Ειδικότερα, ικανοποιημένοι από το δήμο δηλώνουν επτά στους δέκα (70%), ενώ δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι υπόλοιποι τρεις στους δέκα (30%). Σε όλους τους επιμέρους τομείς της καθημερινότητας το ισοζύγιο για τον δήμο είναι θετικό. Συγκεκριμένα, τα «ναι» και «μάλλον ναι» και τα «όχι» και «μάλλον όχι» για τον συγκεκριμένο δήμο έχουν ως εξής: στην Καθαριότητα 64% «ναι» και «μάλλον ναι», έναντι 36% «όχι» και «μάλλον όχι», στην Κοινωνική Πολιτική 65% – 30%, στον Πολιτισμό όπου επιτυγχάνεται και η υψηλότερη θετική επίδοση 77% – 21%, στα έργα υποδομής και τις συντηρήσεις 57% – 39%, στην εξυπηρέτηση των δημοτών 72% – 24%, στη διαχείριση των οικονομικών 56% – 22%. Τέλος, στο ερώτημα “τι γνώμη θα λέγατε ότι έχετε για τον δήμαρχό σας;”, δύο στους τρεις, ποσοστό 66% δηλώνει ότι έχει “θετική και μάλλον θετική γνώμη” για τον Σίμο Δανιηλίδη, ενώ αρνητική γνώμη εκφράζει μόλις το 17%.

pita8.jpg

Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ικανοποιημένοι από το δήμο αλλά και από τον δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου εμφανίζονται οι ερωτώμενοι στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης. Το ισοζύγιο είναι θετικό σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και φυσικά και στο γενικό σύνολο. Συγκεκριμένα, ικανοποιημένοι από το δήμο δηλώνουν σχεδόν δύο στους τρεις, ποσοστό 64%, ενώ το 34% έχει αντίθετη γνώμη. Στους επιμέρους τομείς της καθημερινότητας τα «ναι» και «μάλλον ναι» και τα «όχι» και «μάλλον όχι» για τον συγκεκριμένο δήμο έχουν ως εξής: στην Καθαριότητα οι θετικές γνώμες είναι διπλάσιες των αρνητικών (66% έναντι 34%), στην Κοινωνική Πολιτική 52% – 35%, στον Πολιτισμό 64% – 28%, στα έργα υποδομής και τις συντηρήσεις 55% – 41%, στην εξυπηρέτηση των δημοτών 72% – 23%, στη διαχείριση των οικονομικών 32% – 23%. Τέλος, στο ερώτημα “τι γνώμη θα λέγατε ότι έχετε για τον δήμαρχό σας;”, έξι στους δέκα, ποσοστό 61% δηλώνει ότι έχει “θετική και μάλλον θετική γνώμη” για τον Λάζαρο Κυρίζογλου, ενώ αρνητική γνώμη εκφράζει μόλις το 9% και το 28% δεν εκφράζει γνώμη.

tautotika.jpg

Πηγή: makthes.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement