Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Δέλτα

Δύο περιπτώσεις ρύπανσης στη δυτική Θεσσαλονίκη – Πετούσαν μπάζα σε Δερβένι και Διαβατά

Published

on

Συνελήφθησαν 2 άτομα που ενέχονται στη μια υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης σε αγροτική έκταση στην περιοχή του Δερβενίου

Χειροπέδες σε δύο άτομα, ηλικίας 62 και 49 ετών, έβαλαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας στη Θεσσαλονίκη, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αγροτική έκταση στην περιοχή του Δερβενίου, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά σε απόρριψη στερεών αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι κατελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 62χρονος άντρας να απορρίπτει ανεξέλεγκτα στερεά απόβλητα απολήψεων εδαφικού υλικού, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε προχωρήσει σε άλλες τρεις παρόμοιες ενέργειες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, τα συγκεκριμένα απόβλητα εκσκαφών κατασκευών προέρχονται από νομότυπες οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιεί ο 49χρονος άντρας, πλην όμως δεν μερίμνησε  ως όφειλε για την απομάκρυνση και παράδοσή τους σε αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης – ανακύκλωσής τους, οπότε και συνελήφθη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε τριαξονικό ανατρεπόμενο όχημα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών αποκαλύφθηκε επίσης ρύπανση και περιβαλλοντική υποβάθμιση ιδιωτικής έκτασης από απόρριψη μπάζων, παλιών ελαστικών και απορριμμάτων, κοντά στην περιοχή των Διαβατών.

Οι πράξεις αυτές, στις οποίες εμπλέκονται δύο άλλοι ημεδαποί τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, έλαβαν χώρα τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενώ σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Οι έρευνες των αστυνομικών της συγκεκριμένης Υπηρεσίας θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία διαφόρων περιοχών του Νομού, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των πολιτών.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement