Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Εκκλησία: Εμβολιαστείτε, μόνο με τεστ οι ανεμβολίαστοι στους ναούς

Published

on

Εγκύκλιο εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος που προτρέπει όλους τους πιστούς να εμβολιαστούν

Λύση στο ζήτημα που αφορά στην είσοδο των πολιτών στους ναούς, μετά και τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο δίνει η Εκκλησία, με εγκύκλιο η οποία ορίζει ότι θα καλούνται οι ιερείς και οι πιστοί που είναι ανεμβολίαστοι να υποβάλλονται σε τεστ πριν επισκεφθούν κάποιον ιερό ναό.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και όπως γίνεται γνωστό, ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Με δική τους δαπάνη θα κάνουν rapid test η μοριακά τεστ, δύο την εβδομάδα όσοι μπαίνουν για εργασία στους ναούς, όπως κληρικοί, ιεροψάλτες νεωκόροι και άλλοι , οι οποίοι δεν έχουν λάβει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως τονίζεται στην εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και η ΔΙΣ ανταποκρίθηκε κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ.

Πηγή: protothema.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement