Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

«’Εκρηξη» στη Δυτ.Θεσσαλονίκη με την ανέγερση νέων οικοδομών (φώτο)

Published

on

Μεγάλη ζήτηση για αγορά ακινήτων

Οι μπουλντόζες έχουν πάρει «φωτιά» και οι εργολάβει με εντατικούς ρυθμούς «σηκώνουν» καινούργιες οικοδομές και ρίχνουν μπετά σε ολη τη δυτική Θεσσαλονίκη, παρά τις συνθήκες που επικρατούν με την πανδημία του κορωνοϊού. 

Το μέτρο της απαλλαγής από την καταβολή ΦΠΑ 24% για όσες οικοδομικές άδειες εκδοθούν μέχρι το τέλος του 2022 φαίνεται πως λειτουργεί ως κίνητρο για πολλούς κατασκευαστές και επενδυτές στην αγορά ακινήτων.

Οι κατασκευαστές μπήκαν στην διαδικασία το γρηγορότερο  δυνατό να εκδώσουν νέες οικοδομικές άδειες και να κατασκευάσουν ακίνητα, με τη ζήτηση από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να είναι μεγάλη και πολλά νεόδμητα ακίνητα πωλούνται από τα σχέδια.

Η 10ετής οικονομική κρίση στη χώρα μας είχε κυριολεκτικά «παγώσει» τον κλάδο της οικοδομής με αποτέλεσμα αρκετοί που επιθυμούσαν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν σπίτι είτε να μην μπορούν να βρουν κάτι της αρεσκείας τους, είτε η τιμή να είναι αρκετά υψηλότερη από το ποσό που διέθεταν.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, σύμφωνα με μεσίτες υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την αγορά ακινήτων-οικοπέδων λόγω των εμπορικών καταστημάτων και της εύκολης πρόσβασης προς την περιφερειακή οδό.

Ζήτηση έχουν επίσης, σύμφωνα με τους μεσίτες, και τα διαμερίσματα στην ‘Ανω Ηλιούπολη, ενώ αντίθετα μικρότερο είναι το ενδιαφέρον για περιοχές όπως το Κορδελιό, η Μενεμένη, η Ξηροκρήνη και πάνω από τον περιφερειακό.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement