Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

«Έκρηξη» στον αριθμό των αθλούμενων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης

Περίπου 7000 – 8000 άτομα αθλούνται καθημερινά στους χώρους

 Περίπου 7000 – 8000 άτομα, όλων των ηλικιών και όλων των αθλημάτων, επισκέπτονται σε καθημερινή βάση τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης είτε για να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες προπονήσεις των ομάδων, είτε για να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν μεμονωμένα στα κολυμβητήρια, τα γήπεδα τένις και τα γήπεδα μπάσκετ.

   Τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης απαρτίζουν το Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο, τα ΕΑΚ Μίκρας, Ποσειδωνίου, Σταυρούπολης, Αμπελοκήπων και Νεάπολης, το Εθνικό Κολυμβητήριο και το κολυμβητήριο Νεάπολης, καθώς και το Κλειστό Γυμναστήριο Βότση και όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος τους Τριαντάφυλλος Πέτρογλου, μετά τα δύο χρόνια της πανδημίας παρατηρήθηκε μία «έκρηξη» στον αριθμό των αθλούμενων.

   «Ειδικά σ’ αυτή τη μεταπανδημική περίοδο, η δίψα του κόσμου για άθληση έχει γίνει πολύ έντονη. Το αντιλαμβανόμαστε από τα αιτήματα που λαμβάνουμε συνεχώς για χώρους άθλησης και ώρες προπονήσεων. Υπολογίζουμε πως σε καθημερινή βάση στο σύμπλεγμα των περίπου 30 ανοιχτών και κλειστών χώρων που διαθέτουμε ως Εθνικά Αθλητικά Κέντρα μας επισκέπτονται περίπου 4000-5000 αθλητές από περίπου 150 συλλόγους. Ο αριθμός αυτός, εάν προστεθεί και το κοινό, εκτοξεύεται στα 7000 – 8000 άτομα ημερησίως», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Πέτρογλου.

   Αναφορικά με την ολική αναμόρφωση των γηπέδων μπάσκετ στις εγκαταστάσεις του Ποσειδωνίου, τα οποία εγκαινιάστηκαν λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο κ. Πέτρογλου ανέφερε πως πρόκειται για «ένα έργο που βελτιώνει αφάνταστα την ποιότητα της άθλησης. Καθημερινά, τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, στις μπασκέτες του Ποσειδωνίου εναλλάσσονται έως και 2000 άτομα».

   Στο πλαίσιο, δε, των ελέγχων για την ασφάλεια των αθλούμενων διευκρίνισε πως αρμόδια συνεργεία πιστοποίησαν όλες τις εξωτερικές εγκαταστάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η στατικότητα και η αντοχή των μπασκετών, ενώ το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν προστατευτικά για να αποφεύγονται ατυχήματα.

   Διευρύνεται το καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας για το κοινό στα κολυμβητήρια

   Στο μεταξύ, τη διεύρυνση του ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού στο Εθνικό Κολυμβητήριο, το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο και το κολυμβητήριο της Νεάπολης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης.

   Όπως είπε ο κ. Πέτρογλου, λόγω της ζέστης και της διάθεσης των πολιτών για άθληση στο νερό, οι ώρες θα επεκταθούν κατά ένα τρίωρο. Σήμερα, οι πισίνες είναι ανοιχτές για το κοινό από τις 11:00-15:00, ενώ τις επόμενες ημέρες το ωράριο θα διευρυνηθεί από τις 08:00-15:00.

   Τέλος, ανακοίνωσε πως εξοικονομήθηκε κονδύλι ύψους 250.000 ευρώ για να αλλαχτούν οι βατήρες εκκίνησης στο Ποσειδώνιο και να αγοραστούν καινούργιες πλάκες χρονομέτρησης, ένα αίτημα της αθλητικής κοινωνίας για την καλύτερη διοργάνωση κολυμβητικών αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement