Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

‘Εκτακτη σύσκεψη σήμερα στην ΠΕΔΚΜ – Τι ζήτησαν Κυρίζογλου – Δανιηλίδης από Χαρδαλιά (video)

Οι δήμαρχοι επιθυμούν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ ενημέρωση των κρουσμάτων ανά δήμο.

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, διά περιφοράς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής ‘Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), με τους δημάρχους να αιτούνται αυστηρότερα μέτρα από την κυβέρνηση ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ώστε να μην «ξανακυλήσει» η Θεσσαλονίκη και αυξηθούν τα κρούσματα.

Τις προθέσεις τους για αυστηρότερα μέτρα και καμία χαλάρωση προανήγγειλαν οι δήμαρχοι στις χθεσινές συσκέψεις με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη.

Σε σύσκεψη που έγινε αργά το βράδυ στο δημαρχείο Πανοράματος συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ.Δανιηλίδης είπε πως «ο κορονοϊός συνεχίζει να είναι εδώ και συνεχίζει να σκοτώνει γνωστούς, φίλους, συγγενείς και θα συνεχίσει έτσι και το επόμενο διάστημα, αν δεν συνετιστούμε και δεν αντιληφθούμε ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή και προς όλες τις κατευθύνσεις».

Πρόσθεσε, δε, πως στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ θα ζητηθεί η αυστηροποίηση των μέτρων και να επενεξετάσει η κυβέρνηση μία σειρά μέτρων χαλάρωσης που ανακοινώθηκαν όπως για παράδειγμα στο εμπόριο, στις εκκλησίες και τον αριθμό στα ρεβεγιόν. «Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι ο αγώνας και η προσπάθεια και οι στερήσεις όλων μας δεν πρέπει να πάνε χαμένες, όπως έγινε μετά την άνοιξη προς το καλοκαίρι, όπου εξαιτίας της χαλάρωσης και έλλειψης αυστηρών επιβλέψεων φτάσαμε στο δεύτερο κύμα που χτύπησε άσχημα την χώρα μας».

Αυστηροποίηση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη καθώς δεν υπάρχει η αναμενόμενη αποκλιμάκωση ζήτησε και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με τον κ.Χαρδαλιά. «Όπως στις 22 Οκτωβρίου, που ήταν η προηγούμενη σύσκεψη με την παρουσία του κ. Χαρδαλιά, έτσι και σήμερα – σήμερα μάλιστα εντονότερα – εκφράσαμε τη βούλησή μας να εφαρμοστούν πιο πιστά, με περισσότερη ακρίβεια, με περισσότερη αστυνόμευση τα μέτρα τα οποία πήρε η κυβέρνηση και έχει την ευθύνη εφαρμογής τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες παρά την κόπωση, η οποία, όπως είπε, είναι λογικό να υπάρχει, να τηρούν τα μέτρα. «Επισημάναμε στη σύσκεψη ότι μετά τα Χριστούγεννα, όσο πάμε προς το Γενάρη και Φλεβάρη, έχουμε τις εποχικές ιώσεις και γρίπη, φαινόμενα που παρατηρούνται κάθε χρόνο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουμε μια αδόκητη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, διότι η κατάσταση, παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε από τις 3 Νοεμβρίου και έπειτα, δεν είναι η αναμενόμενη, παραμένει κρίσιμη και σοβαρή.

Δεν έχουμε αποκλιμάκωση και ως προς τα κρούσματα και ως προς τους νοσηλευομένους στις ΜΕΘ», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, εξηγώντας πως γι΄ αυτό το λόγο θα πρέπει τα μέτρα να αυστηροποιηθούν. Όπως σημείωσε ο κ. Κυρίζογλου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον υφυπουργό ζητήθηκε να έχουν οι δήμαρχοι ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων και την αναγωγή, δηλαδή, πόσα τεστ έγιναν και πόσα ήταν τα κρούσματα.

«Δεν μας ενδιαφέρει αν είμαστε αντιδημοτικοί ή αν υπάρχει το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ανθρώπινη ζωή. Γι΄ αυτό κάνουμε έκκληση και προς την πλευρά της Πολιτείας και προς την πλευρά των πολιτών να τηρούν πιστά τα μέτρα», τόνισε.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement