Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Εμβολιασμένοι 15-17 ετών: Από σήμερα οι αιτήσεις για τα δωρεάν 50GB

Published

on

Που θα κάνετε την αίτηση- Τι χρειάζεται

Από σήμερα οι αιτήσεις των ανηλίκων 15-17 ετών, που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, για τα 50GB.

Το μέτρο, που είχε ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφορά τους γεννηθέντες από 1/1/2004 έως και 31/12/2006 που έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Το μέτρο παραμένει σε ισχύ και για τους εμβολιασμούς αυτών των ηλικιών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Το όνομα του κουπονιού (voucher) για τα δωρεάν δεδομένα είναι «Freedom Pass/Data» και όπως έχει ενημερώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, οι νέοι θα μπορούν τα πάρουν όλα τα δεδομένα μαζί, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα έπαιρναν 10GB κάθε μήνα και για διάστημα 5 μηνών.

Η αίτηση γίνεται μέσω του emvolio.gov./freedomepass ή στα ΚΕΠ από τον γονέα ή αυτόν που έχει τη γονική μέριμνα και στον οποίον είναι δηλωμένος ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου.

Για τις αιτήσεις μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Ειδικότερα, για την ενεργοποίησή του, χρειάζονται τα εξής στοιχεία:

Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας στον οποίο είναι ενεργοποιημένος ο αριθμός κινητής τηλεφωνίας.

Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) ή ο προσωρινός Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή ο Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) του εμβολιασθέντος.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του ανηλίκου και, ειδικότερα, υποχρεωτικά τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και προαιρετικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Να σημειωθεί εδώ ότι το πακέτο «Freedom Pass/Data» διαρκεί τρεις (3) μήνες από την ενεργοποίησή του, ενώ μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος αυτού, απενεργοποιείται αυτόματα.

ΠΗΓΗ: Sputniknews.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement