Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Ένας νεκρός εντοπίσθηκε από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν την απανθρακωμένη σορό ενώ πιθανολογείται ότι είναι το άτομο που έβαλε τη φωτιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιά που έβαλε ένας ασθενής που νοσηλευόταν μόνος του σε τρίκλινο δωμάτιο. Ο ίδιος, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, φέρεται να άναψε τσιγάρο και ανεφλέγη το παρεχόμενο οξυγόνο, το οποίο είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.

Η φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ από τον φλεγόμενο όροφο απεγκλωβίστηκαν οι ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ασθενείς με κορωνοϊό τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Από την πυροσβεστική υπηρεσία μεταφέρθηκαν 35 ασθενείς που κρίθηκε αναγκαίο ώστε να μην κινδυνέψουν από τον πυκνό καπνό που υπήρχε στο κτήριο λόγω της πυρκαγιάς. Από τον πρώτο όροφο μεταφέρθηκαν 23 ασθενείς και από τον τρίτο 12.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ μετέφερε δύο ασθενείς από την κλινική covid σε άλλη κλινική του νοσοκομείου.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης. “Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Οι διαδικασίες τηρήθηκαν. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όσον αφορά τα αίτια, είναι σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία” δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο αναμένονται να φτάσουν με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός, Μ. Γκάγκα.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement