Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Επέκταση του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Published

on

Μείζον θέμα λένε φορείς και βουλευτές

Η επέκταση του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τους βουλευτές του κόμματος του στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.

Οι βουλευτές επεσήμαναν ότι η επέκταση αποτελεί μείζον θέμα για την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης ο πληθυσμός της οποίας είναι μεγαλύτερος από της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και σήμερα ταλαιπωρείται ιδιαίτερα με τις αστικές συγκοινωνίες. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την συνάντηση των βουλευτών με τον πρωθυπουργό,  ο βουλευτής ΝΔ, Α Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος τόνισε ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν «πολύ παραγωγική» και «συζητήσαμε κυρίως για τις υποδομές της Θεσσαλονίκης, το μετρό και την επέκταση του δυτικά, το καινούργιο παιδιατρικό νοσοκομείο και την πρόσβαση σε αυτό, τον ΟΑΣΘ».

«Έχω τη δέσμευση ότι η επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη» προχωράει κατέληξε ο κ. Σιμόπουλος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει ειδική αναφορά στην επέκταση του μετρό δυτικά. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2021, κατακυρώθηκε στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ που είναι ο προσωρινός ανάδοχος, η σύμβαση για την εκτέλεση των πρόδρομων εργασιών για την επέκταση του μέτρο στη δυτική Θεσσαλονίκης. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement