Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Επιχειρηματίες εστίασης: Δεν είναι εφικτό να λειτουργήσουμε μόνο σε εξωτερικούς χώρους

Επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης απαντούν στο σενάριο να ανοίξουν τα καταστήματα με πελάτες μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Την άποψη πως δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους με μετρημένους στα δάχτυλα πελάτες, εκφράζουν οι καταστηματάρχες της Δυτικής Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας στo ditika.gr τα σενάρια των τελευταίων ημερών για επανεκκίνηση των επιχειρήσεων αλλά μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Ο γενικός γραμματέας της ‘Ενωσης Ψητοπωλών, Καφέ – Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, τονίζει πως δεν μπορούν οι χώροι εστίασης να λειτουργήσουν σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστους πελάτες και μάλιστα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με χαμηλές θερμοκρασίες.

«’Ενα κατάστημα έχει συνήθως διαθέσιμο εξωτερικό χώρο από 10τ.μ. έως 30 τ.μ. Αν λειτουργήσουμε με περιορισμό ατόμων, τότε μιλάμε για μάξιμουμ δέκα άτομα πελάτες. Δηλαδή για τρία τραπέζια. Δεν μας συμφέρει να πληρώνουμε προσωπικό, να έχουμε λειτουργικά έξοδα», τονίζει.

Προσθέτει, δε, πως η ίδια πρόταση για λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέρονος είχε τεθεί στο τραπέζι και κατά τη διάρκεια του περασμένου Μαϊου όπου μετά από έντονες αντιδράσεις απορρίφθηκε.

«Θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε τους εσωτερικούς χώρους με καθήμενους, με περιορισμό ατόμων και έως μία συγκεκριμένη ώρα», αντιπροτείνει ο κ.Επιτροπίδης.

Με την παραπάνω άποψη συμφωνεί και ο ιδιοκτήτης καφέ στην πλατεία του Ευόσμου. ‘Οπως λέει ο Νικόλας Λεμπετλής, μία τέτοια κίνηση θα ήταν «άδικη» για όσα καταστήματα δεν έχουν καθόλου ή έχουν ελάχιστα εξωτερικά καθίσματα.

«Απ’ όσο ξέρω σε αυτή τη κατηγορία είναι το 60% της εστίασης. Σε μία τέτοια περίπτωση δεν ξέρω τι θα κάνω. Με μια πρώτη σκέψη, δεν αξίζει να ανοίξουμε έχοντας μόνο τα έξω καθίσματα, οπότε ίσως περιμένουμε να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι για να λειτουργήσουμε».

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement