Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Επιχειρηματίες εστίασης – καφέ μπαρ: «Βρισκόμαστε σε άτυπο lockdown. Φτάνει, κουραστήκαμε!»

Τι λένε οι επιχειρηματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη δυτική Θεσσαλονίκη

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τις 3 Ιανουαρίου προκάλεσαν αντιδράσεις στους επιχειρηματίες της εστίασης και των καφέ – μπαρ, που όπως υποστηρίζουν, πληρώνουν και πάλι το «μάρμαρο» της πανδημίας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα η εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ θα απαγορεύονται οι όρθιοι. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν έως τις 16 Ιανουαρίου, με ανοιχτό, ωστόσο, το ενδεχόμενο παράτασης εάν δεν υπάρξει αναχαίτιση της έξαρσης των κρουσμάτων.

Όπως αναφέρουν στο ditika.gr ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο» με τις αυξήσεις που παρατηρούνται στον τομέα της ενέργειας και στ’ αγαθά.

«Βρισκόμαστε σε ένα άτυπο lockdown. Τα νέα μέτρα είναι απαράδεκτα, παίζουν πάλι με τη νοημοσύνη μας. Δεν είναι αποδεκτό να συμβαίνει όλο αυτό ξανά με την εστίαση. Μαγαζιά σε λίγο θα κλείσουν και κόσμος θα μείνει χωρίς δουλειά» ανέφερε ιδιοκτήτρια καφέ-μπαρ στον Εύοσμο.

Επίσης, άλλος ιδιοκτήτης ζητάει από την κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος και το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εστίαση. «Να πάμε για ακόμη μια φορά με τα νερά τους αλλά και η κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων που μας έχει δημιουργήσει όλο αυτό τον καιρό. Δεν αντέχουμε κάθε χειμώνα και καλοκαίρι το άνοιξε-κλείσε. Το μέτρο αυτό είναι σαν να μας κλείνουν γενικά, εμείς τα περισσότερα χρήματα τα βγάζουμε το βράδυ, ας καταλάβουν μια φορά και αυτοί».

«Είμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Τα μέτρα αυτά δεν διευκολύνουν κανέναν, μας ρώτησαν αν μπορούμε να πληρώσουμε τις τεράστιες αυξήσεις σε αγαθά και ηλεκτρική ενέργεια, μας ρωτάνε αν οι σερβιτόροι θα μπορούν να δουλέψουν το οχτάωρο τους;» διερωτάται επιχειρηματίας της εστίασης στον Εύοσμο.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement