Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Επιδείνωση του καιρού – Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης

Published

on

Η πρόγνωση του καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και και σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικα θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθουν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 300-400 μέτρα στη Μακεδονία). Χιονοπτώσεις αναμένονται σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 8, στην Ήπειρο από 1 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 10, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 12, στα Επτάνησα από 9 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 12 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση τοπικά στα 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο νοτιοανατολικοί με 7-8 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement