Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Επιδείνωση του καιρού και χαμηλές για Μάρτιο θερμοκρασίες

Published

on

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται το Σάββατο. Στη Χαλκιδική, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, αλλά και στα νησιά των βόρειων Κυκλάδων και στα ορεινά, ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Κρήτης, προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές το πρωί στα βόρεια και στην Πελοπόννησο, ενώ από το μεσημέρι στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο στα παραθαλάσσια της νότιας Πελοποννήσου και πιθανώς της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου και πιθανότητα παροδικών ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά των προαναφερόμενων περιοχών. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία -σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από -10 έως 0 βαθμούς), -3 έως 7 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 0 έως 10 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 2 βαθμούς), 0 έως 6 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, -2 έως 5 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 3 έως 8 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 Μποφόρ, και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Νεφώσεις με πιθανότητα χιονόνερου στα παραθαλάσσια και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα του νομού από το μεσημέρι αναμένονται στην Αττική. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους 4-5 Μποφόρ.

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στα γύρω ορεινά και τοπικά παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement