Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Επίδομα θέρμανσης: Προθεσμία έως τις 9 Δεκεμβρίου -Σχεδόν 400.000 δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα αίτηση

Η πλατφόρμα myΘέρμανση έχει ανοίξει από τις 7 Νοεμβρίου

Προθεσμία ως τις 9 Δεκεμβρίου έχουν να υποβάλουν αίτηση όσοι δικαιούνται φέτος το επίδομα θέρμανσης.

Προς το παρόν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 400.000 είναι οι δικαιούχοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμη αίτηση, δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας.

H πλατφόρμα myΘέρμανση έχει ανοίξει από τις 7 Νοεμβρίου, ωστόσο, ακόμη αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν προχωρήσει στην υποβολή αιτήσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, μιας και ο καιρός αρχίζει να χαλάει.
Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι τα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
βιομάζα (πέλετ)
θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», σε περίπτωση που ένας δικαιούχος έλαβε κατά τη χειμερινή περίοδο 2021/2022 προκαταβολή που υπολειπόταν του μισού της αξίας των επιλέξιμων αγορών των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, τότε δεν είναι δικαιούχος προκαταβολής.
Πού κυμαίνεται το ποσό για το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα κυμαίνεται 100 ευρώ έως 800 ευρώ με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο ενώ για νέους δικαιούχους και όσους εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ.
Περιοχές με πολύ κρύο θεωρούνται οικισμοί των οποίων ο συντελεστής επιδότησης, είναι μεγαλύτερος ή ίσος της μονάδας (1). Στις περιοχές αυτές ανήκουν πολλές περιοχές όπως Φλώρινα, Κοζάνη, Καρπενήσι κ.α. Το επίδομα για κάθε δικαιούχο θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement