Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Γ.Καραγιάννης: Ετοιμάζεται η επέκταση του Μετρό προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών για τα μεγάλα έργα της πόλης

Στην ανάγκη η χώρα να έχει μία σταθερή κυβέρνηση αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Εστιάζοντας στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία ο κ. Καραγιάννης αναγνώρισε ότι «υπήρχε αντικειμενικά ένα διαχρονικό έλλειμμα υποδομών».

   Πλέον, όπως υποστήριξε «το μετρό ξεκόλλησε και η διαμάχη για τα αρχαία στη πόλη τελείωσε. Οι αρχαιολογικές εργασίες στο σταθμό της Βενιζέλου τελείωσαν και ο σταθμός κατασκευάζεται κανονικά, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και η επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων. Ο διαγωνισμός για το φορέα λειτουργίας είναι στον αέρα και έχουν ήδη υποβληθεί δύο προσφορές, ενώ και η επέκταση προς Καλαμαριά προχωρά κανονικά. Ήδη ετοιμάζουμε τις επόμενες επεκτάσεις, τόσο προς τα Δυτικά, όσο και προς το αεροδρόμιο».

   «Το Flyover, ένα έργο που θα αλλάξει τη καθημερινότητα της πόλης, σχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και ξεκίνησε από αυτή τη κυβέρνηση. Το Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και το Δράμα – Αμφίπολη, δύο σημαντικά οδικά ΣΔΙΤ, ξεκίνησαν διαγωνιστικά και σύντομα θα περάσουν στη δεύτερη φάση τους» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ


 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement