Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση «κρατά» στην ανεργία τους dj’s

Τι λένε μουσικοί για την απαγόρευση

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται με τον χώρο της μουσικής, καθώς η εστίαση μπορεί να επαναλειτουργεί και πάλι από την Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαϊου, αλλά τα …cd’s και οι δίσκοι βινυλίου εξακολουθούν και παραμένουν «θαμμένα» περιμένοντας νέο «πράσινο φως» από την πολιτεία για να ακουστούν εκ νέου τραγούδια στα μαγαζιά.

Οι άνθρωποι που εργάζονται είτε ως μουσικοί, είτε ως dj’s κάνουν λόγο για αφανισμό του κλάδου λόγω της πολύμηνης αποχής εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετωπίση της πανδημίας και υπογραμμίζουν ότι από το επάγγελμα τους -την ενασχόληση με τη μουσική- εξυπηρετούν τα έξοδα των οικογενειών τους.

Ο Κώστας Δίγκας, dj από τη Νεάπολη που προ κορωνοϊού εργαζόταν σε γνωστά καφέ – μπαρ της Θεσσαλονίκης, με δηλώσεις του στο ditika.gr αναφέρεται στο πόσο επλήγη ο κλάδος της εστίασης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Με την επανέξαρξη της λειτουργίας τους βέβαια και με την απαγόρευση της μουσικής υποστηρίζει ο κ.Δίγκας πως «το εργασιακό μέλλον όλων εμάς είναι αβέβαιο. Και ενώ δείχνει να υπάρχει φως στο τούνελ και με κρατική απόφαση τα μαγαζιά της εστίασης να ανοίξουν ξανά μετά από πολύ καιρό, όμως με μία διαφορά αυτή τη φορά… χωρίς μουσική κάτι που είναι εις βάρος μας αφού μένουμε και πάλι εκτός εργασίας».

«Ο κλάδος της μουσικής δεν είναι μόνο οι dj’s, είναι οι φωτιστές, παραγωγοί και όλοι οι διοργανωτές. Οι περισσότεροι μουσικοί, ζουμε από τη δουλειά που κάνουμε. Το κακό που έχει γίνει είναι τεράστιο και δεν έχει αντιληφθεί κανείς το μέγεθος. Μειώθηκαν τα μεροκάματα μας, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι έχουμε οικογένειες, το πόσο δύσκολο είναι να συντηρήσεις μια οικογένεια με 534 ευρώ.Προσπαθούν να καταστρέψουν τον κλάδο της μουσικής με αυτά τα μέτρα» ανέφερε στο ditika.gr ο Λευτέρης Γαλής, dj από τον Εύοσμο.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement