Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Καύσωνας: Εργαζόμενοι κάτω από θερμοκρασίες που φτάνουν τους …90 βαθμούς Κελσίου!

Αρκετοί εργαζόμενοι παραμένουν στα πόστα τους για την εξυπηρέτηση του κοινού παρά τις υψηλές θερμοκρασίες

Την ώρα που κάποιοι πιο τυχεροί είναι στις θάλασσες και δροσίζονται και άλλοι βρίσκονται προφυλαγμένοι σε κλιματιζόμενους χώρους αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι στη δυτική Θεσσαλονίκη που εξακολουθούν να δουλεύουν εντατικά εν μέσω καύσωνα.

Όπως αναφέρουν διανομείς και υπάλληλοι της εστίασης στο ditika.gr, οι συνθήκες δουλειάς είναι ακραίες και κάνουν λόγο ακόμα και για βάρδια σε 90 βαθμούς, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται σε κουζίνες, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι έχουν πονοκεφάλους, ζαλάδες και έντονο κάψιμο στο σώμα τους από τα ρούχα που φοράνε.

Διανομέας δήλωσε ότι « Όλα τα αφεντικά εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις και τα παραθυράκια που μπορούν να βρουν βάση όλων των νόμων. Όλοι έχουμε πονοκεφάλους και ζαλάδες και έντονο κάψιμο στο σώμα μας από τα ρούχα που φοράμε. Είναι απαράδεκτο με χιόνια να είναι κλειστά τα μαγαζιά και με τέτοιο καύσωνα να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Αλλά τι να κάνουμε αν δεν δουλέψουμε δεν θα μπορούμε να πληρωθούμε γιατί είμαστε με ημερομίσθιο».

«Δεν παλεύεται άλλο η κατάσταση φανταστείτε έξω έχει 40 βαθμούς και εδώ μέσα έχει 90 βαθμούς Κελσίου. Αν με βλέπετε χωρίς μάσκα ας έρθει κάποιος από αυτούς που διοικούν τη χώρα και να κάνουν τη δουλεια πού κάνω» δήλωσε ο Γιάννης Κ. που εργάζεται ως κόπτης γύρου.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement