Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Και δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Κατέληξε τα ξημερώματα 52χρονος ασθενής

Κατέληξε ο ένας από τους πέντε τραυματίες της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Πρόκειται για έναν 52χρονο και είναι ο δεύτερος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην πτέρυγα Covid.

Τα ακριβή αίτια της φωτιάς αναζητούν οι Αρχές, με το έμπειρο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να έχει αναλάβει τις έρευνες.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο Σταύρος Τρύφων, διευθυντής Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ, ο οποίος ήταν αυτός που προσπάθησε να σώσει τους ασθενείς από τα πρώτα δευτερόλεπτα του περιστατικού, ο 52χρονος ασθενής που τελικά κατέληξε, του είπε ότι από αυτόν ξεκίνησε η πυρκαγιά όταν έσκασε το κινητό του τηλέφωνο.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία θεωρείται αξιόπιστη καθώς ο συγκεκριμένος γιατρός του νοσοκομείου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε μόλις αντιλήφθηκε ότι εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στον δεύτερο όροφο της Β’ Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, η οποία λειτουργεί ως πτέρυγα covid και, μάλιστα, είχε επαφή με τους ασθενείς του δωματίου.

«Πρόλαβε να μου πει ότι «έσκασε στα χέρια μου το κινητό». Δεν μπορώ να πω ότι αυτή είναι ή δεν είναι η αιτία, αλλά σας μεταφέρω αυτό που είπε ο ασθενής. Η πιθανότητα να άναψε τσιγάρο δεν μπορεί να αποκλειστεί και δεν πρέπει να βιαστούμε να πούμε ότι ξέρουμε την αίτια», τόνισε ο κ. Τρύφων.

Το δεύτερο σενάριο που θέλει ασθενή που νοσηλεύονταν στο δωμάτιο 206 του νοσοκομείο να άναψε τσιγάρο – είτε εντός, είτε εκτός του θαλάμου – και να προκλήθηκε από εκεί η πυρκαγιά, δεν έχει αποκλειστεί, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ακόμα αξιόπιστα στοιχεία που να οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement