Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Καιρός: Στους 36 βαθμούς Κελσίου θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Ηλιοφάνεια και σήμερα

Ηλιοφάνεια και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Άνεμοι βόρειοι με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σήμερα, Πέμπτη 7, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37, στην Ήπειρο από 15 έως 36 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 14 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 35-36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34-35 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 21 εώς 28, στην Κρήτη από 17 έως 35-37 και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 32-34.

Βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6 και τοπικά εώς 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 3 και στα ανατολικά εώς 4 μποφόρ, ενώ στα νότια τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις εώς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement