Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Καλαφάτης: Ανάσα ποιότητας ζωής για όλη την Θεσσαλονίκη το Μητροπολιτικό πάρκο και Fly Over

Συνέντευξη του υφυπουργού Εσωτερικών

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας στον STATUS FM 107.7 αναφέρθηκε στο Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Fly Over και όπως τόνισε τα δύο έργα θα δώσουν ανάσα και ποιότητα ζωής στους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και των ευρύτερων περιοχών.

Για το Μητροπολιτικό πάρκο δήλωσε ότι «Το έργο συμβασιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στο χώρο. Πρόσφατα μάλιστα, τον επισκέφθηκε και ο Πρωθυπουργός. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, έργο και συμβολικό και ουσιαστικό, θα είναι ένας κεντρικός πυλώνας – ανάσα ποιότητας ζωής για όλη την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή».

Επίσης, όπως ανέφερε «το Flyover είναι ένα σημαντικό έργο που θα αποσυμφορήσει και θα δώσει πολύ μεγάλη ανάσα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή».

«Πρόκειται για μια μεγάλη εναέρια οδό, τη μεγαλύτερη εναέρια οδό της Ελλάδας, με συνολικό μήκος 13 χλμ. Αναβαθμίζει την κυκλοφοριακή ικανότητα και την οδική ασφάλεια. Ήδη έχει ορισθεί προσωρινός ανάδοχος» είπε ο κ.Καλαφάτης. Τέλος, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έριξε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε στη Βουλή, ενώ τόνισε πως «Θα είναι το πιο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο σε όλη την Ευρώπη. Δημιούργησε μεγάλη έκπληξη το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε στη Βουλή με την επιχειρηματολογία ότι θα έπρεπε να ήταν διαφορετικό το καθεστώς λειτουργίας του, καθεστώς λειτουργίας που είναι το ίδιο με αυτό του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Αφήνουμε πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας τα βρει με τον εαυτό του. Σε κάθε περίπτωση το Παιδιατρικό Νοσοκομείο βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement