Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Καραγιάννης: Η Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια θα είναι ένα success story

Published

on

Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα έργων

Στο ολιστικό πρόγραμμα έργων που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη και τα επόμενα χρόνια θα αναδείξει την πόλη σε success story, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100.

Στον απόηχο και της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα έργων το οποίο είναι συνεκτικό και αντιμετωπίζει παθογένειες ετών.

Μάλιστα, αναγνώρισε την δυσπιστία των κατοίκων σε ό, τι αφορά τα έργα με αφορμή την κατασκευή του Μετρό και τόνισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η υλοποίηση του ολιστικού και συνεκτικού προγράμματος έργων που περιλαμβάνει το σύνολο των υποδομών της πόλης.

«Στήνουμε εργοτάξια και παραδίδουμε έργα ολοκληρωμένα γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την δικαιολογημένη δυσπιστία» εξήγησε.

  • Θεσμοθετείται για πρώτη φορά η διοικητική Αρχή Γεφυρών

Ο κ. Καραγιάννης προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση για πρώτη φορά της διοικητικής Αρχής Γεφυρών. Η ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα και αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου καθώς η Αρχή θα επιβλέπει και θα ελέγχει την ασφάλεια των γεφυρών.

Ειδικότερα για τη γέφυρα του Αλιάκμονα, τα έργα ανακατασκευής της οποίας επιθεώρησε ο Πρωθυπουργός την Τρίτη, ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως: «Με την επίσκεψη στο εργοτάξιο θέλαμε να στείλουμε και ένα πολιτικό μήνυμα, ότι οι γηρασμένες υποδομές αποτελούν ζήτημα στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερο βάρος».

Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είναι από τις μεγαλύτερες στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και στόχος είναι η ανακατασκευή της να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022, ενώ θα ακολουθήσει και ο αριστερός κλάδος.

  • «Η ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σημαίνει ανάπτυξη όλης της πόλης»

Σε ό, τι αφορά την οδική σύνδεση του 6ο προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, ο Υφυπουργός τόνισε ότι κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη για ένα έργο που βρισκόταν για χρόνια στον «αέρα».

«Παράλληλα προκηρύξαμε διαγωνισμό και για τη σιδηροδρομική σύνδεση με στόχο να μετατρέψουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε εμπορευματικό κόμβο μεταφορών και logistics» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη του λιμανιού σημαίνει ανάπτυξη της πόλης, σημαίνει μεγάλες επενδύσεις και θέσεις εργασίας».

  • «Σε χρόνο ρεκόρ ο διαγωνισμός για το FlyOver»

Σχετικά με την κατασκευή του υπερσύγχρονου αυτοκινητοδρόμου FlyOver, έργο το οποίο έχει ήδη προσωρινό ανάδοχο, ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι «ο διαγωνισμός έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ όπως πολύ γρήγορα θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες για να στηθούν τα πρώτα εργοτάξια και να αρχίσουν τα έργα το 2022».

Επισήμανε ότι, το Υπουργείο Υποδομών έχει δώσει σημασία σε όλες τις υποδομές της Θεσσαλονίκης και η δουλειά που έχει γίνει είναι πάρα πολύ ουσιαστική.

Μάλιστα, έφερε σαν παράδειγμα το τμήμα Θέρμη-Γαλάτιστα που θα παραδοθεί νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ ήδη έχουν δοθεί στην κυκλοφορία τα πρώτα χιλιόμετρα, καθώς και το λεγόμενο «ορφανό» χιλιόμετρο στην Ποτίδαια που παραδίδεται στις αρχές του καλοκαιριού. Και τα δύο είναι έργα που θα κάνουν ταχύτερες και ασφαλέστερες τις μετακινήσεις από και προς τη Χαλκιδική.

  • Μετρό Θεσσαλονίκης: Τις επόμενες ημέρες η παραλαβή του 18ου συρμού

Ερωτηθείς για την εξέλιξη των εργασιών για το Μετρό της Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός σημείωσε ότι τελειώνει η απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου.

Όπως έκανε γνωστό τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η παραλαβή του 18ου συρμού, ενώ παράλληλα έτρεξε ο διαγωνισμός για την προμήθεια επιπλέον 15 συρμών.

Ξεκαθάρισε ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει και με Μετρό και με αρχαία, ενώ επανέλαβε ότι «το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει τελειώσει στα τέλη του 2023».

Κλείνοντας, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι «κάνουμε παρεμβάσεις που τόσα χρόνια χρειαζόταν η πόλη, ωστόσο, παρέμεναν σε μία ατζέντα που μεταφερόταν. Τώρα τις κάνουμε πράξη. Η Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια θα είναι ένα success story που θα προσελκύει μεγάλες επενδύσεις, κάτι που ήδη γίνεται, ενώ θα ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement