Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Καταργείται από την Πρωτομαγιά το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Διατηρείται η χρήση μάσκας

Από την Πρωτομαγιά πρόκειται να καταργηθεί το μέτρο που υποχρέωνε τους πολίτες να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε καφέ, εστιατόρια, και σε χώρους εργασίας.

Επανέρχεται η χωρητικότητα στην εστίαση ή την διασκέδαση στο 100%, όπως δηλαδή ήταν προ πανδημίας, ενώ αναστέλλεται η ανάγκη επίδειξης του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού (EUDCC) στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον θα απαιτείται 1 rapid τεστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Εξαιρούνται: Νοσοκομεία και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Εδώ, παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Ένα rapid τεστ (από 2 που ήταν εως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας, ενώ σταματούν τα τεστ για μαθητές και φοιτητές (θα γίνονται μόνο rapid test την 1η και την 4η ημέρα, αν παρατηρηθεί κρούσμα).

Παράλληλα, η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας θα παραμείνει σε ισχύ σε εσωτερικούς χώρους έως τέλος Μαΐου – Σύσταση για την χρήση της στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement