Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Καθαρά Δευτέρα: Λαγάνες για κάθε γούστο στους φούρνους της δυτικής Θεσσαλονίκης (φωτο)

Οι τιμές θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, από 2,20 ευρώ έως και 3 ευρώ ανά τεμάχιο

Πύρωσαν από τα ξημερώματα οι φούρνοι της δυτικής Θεσσαλονίκης για το ψήσιμο της παραδοσιακής λαγάνας.

Από χθες το βράδυ, Κυριακή της Απόκριας, ξεκίνησε η προετοιμασία στον φούρνο «Άρτος Γλυκύτατος», της Σταυρούλας Καλουζίδου, στην περιοχή του Ευόσμου. Περισσότερα από 1.000 τεμάχια λαγάνας ετοιμάστηκαν για την Καθαρά Δευτέρα. Λαγάνες παραδοσιακές, με ελιά, με ντομάτα ακόμα και ολικής για όλα τα γούστα των καταναλωτών.

Το ditika.gr βρέθηκε στον φούρνο που λειτουργεί από το 1978 και κατέγραψε την προετοιμασία της λαγάνας.

Εκτιμάται ότι φέτος στο νομό ίσως υπάρξει μία μικρή αύξηση της ζήτησης, καθώς οι καταναλωτές θα θελήσουν να τηρήσουν το έθιμο της Καθαρά Δευτέρας στα σπίτια τους και πως θα διατεθούν περίπου 350.000 – 400.000 λαγάνες.

Οι τιμές θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, από 2,20 ευρώ έως και 3 ευρώ ανά τεμάχιο. Τα 730 αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν να ζυμώνουν τις λαγάνες το βράδυ της Κυριακής της Αποκριάς και κατά μέσο όρο, κάθε αρτοποιός θα παράγει προς κατανάλωση από 400 έως 500 λαγάνες.

Στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων παραμένει πρώτη επιλογή η παραδοσιακή, παρά το γεγονός ότι παρασκευάζονται και άλλες, όπως μεταξύ άλλων, με ελιά και λιαστή ντομάτα.

Αρκετοί φούρνοι που χρησιμοποιούν εταιρείες «ντελίβερι» θα κάνουν και παράδοση της λαγάνας …κατ’ οίκον, ενώ για τους υπόλοιπους που θα μεταβούν στα καταστήματα θα τηρούνται όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό και θα υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας, εάν σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρηθούν ουρές.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement