Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Καθαρά Δευτέρα με πέταγμα χαρταετού εντός δήμου και με SMS

Σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στο τριήμερο

Κανονικά θα μπορεί να γίνει το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα αφού δεν αποφασίστηκε τελικώς το κλείσιμο των μεγάλων πάρκων, ούτε και επιβλήθηκε αυστηρότερο «μπλόκο». Υπήρξαν εισηγήσεις για επιπλέον μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ωστόσο δεν εισακούστηκαν και θα ισχύσει τελικώς ότι και τις προηγούμενες ημέρες.

Έτσι, σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στο τριήμερο που έρχεται και την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο δεν φαίνεται να ανακοινώνονται νέα μέτρα, παρά μόνο συστάσεις. Στόχος είναι οι πολίτες να ακολουθήσουν το πλαίσιο που είναι σε ισχύ, να βγουν βόλτα και εφόσον μπορέσουν να πετάξουν χαρταετό σε κάποιο κοντινό πάρκο της περιοχής τους, πάντα με σεβασμό στα μέτρα με δεδομένο πως δεν επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Έτσι, παρά τις αρχικές σκέψεις, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για να μπει λουκέτο στα πάρκα, δεδομένου ότι ούτως ή άλλως απαιτείται αποστολή SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την μόνιμη κατοικία των πολιτών, μέτρο που κρίνεται από τις αρχές ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Έτσι όποιος επιθυμεί να κάνει βόλτα θα μπορεί να στείλει κωδικό 6 στο 13033 θα μπορεί να μετακινηθεί μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο. Αντίστοιχο είναι και το πλαίσιο για την Αποκριά με τις εορταστικές εκδηλώσεις να μετατίθενται για την επόμενη χρονιά και το «ξέφρενο γλέντι» να μην βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, αφού το ερχόμενο διήμερο θα είναι ένα… απλό Σαββατοκύριακο.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement