Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την «έκρηξη» στα κρούσματα της Θεσσαλονίκης

Τα μέτρα που ρίχνουν στο τραπέζι οι ειδικοί

Η εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη με το παράλληλο «κοκκίνισμα» της πλειοψηφίας των Περιφερειακών Ενοτήτων στον επιδημιολογικό χάρτη στη Βόρεια Ελλάδα ρίχνει βαριά σκιά πάνω από τη χώρα με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι συζητήσεις για νέα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη εξετάζοντας τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να ανασχεθεί το τέταρτο πανδημικό κύμα. 

Δημοσιογραφικές πληροφορίας αναφέρουν πως τα μέτρα -σε πρώτη φάση- θα αφορούν στις «κόκκινες» περιοχές και ιδιαίτερα όσους είναι ανεμβολίαστοι και εργάζονται σε κλάδους όπως η εστίαση και η ψυχαγωγία.

Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Οι πληροφρίες φέρουν τους επιστήμονες να ρίχνουν στο τραπέζι τα εξής μέτρα:

  • επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών στους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία
  • διενέργεια  2 rapid test για τους ανεμβολίαστους πολίτες για την προσέλευση στην εργασία τους και με δική τους οικονομική επιβάρυνση
  • υιοθέτηση πρόσθετων περιορισμών για την παρουσία ανεμβολίαστων πολιτών σε μεικτούς, ανοικτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ

Γεωργιάδης: Δεν τίθεται θέμα lockdown

Η κυβέρνηση καταστήσει σαφές ότι η χώρα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να οδηγηθεί σε ένα νέο lockdown, όπως ακριβώς είχε συμβεί πέρυσι, στις 6 Νοεμβρίου.

Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος το Σάββατο είπε πως «πλέον είμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία των ανεμβολίαστων», ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει εκλείψει το εθνικό μας δικαίωμα να κλείνουμε τον κόσμο σπίτι του».

«Βράζει» η Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ειδικοί την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.
Την Παρασκευή η Θεσσαλονίκη σημείωσε νέο αρνητική επίδοση κρουσμάτων, για δεύτερη φορά μέσα διάστημα λίγων ημερών, ξεπερνώντας ξανά τους αριθμούς μολύνσεων της Αττικής.

Η δραματική κατάσταση αποτυπώνεται στα όσα υπογράμμισε το πρωί του Σαββάτου ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

«Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη, κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε χώρους σε χειρουργεία για να προστατέψουμε όσους τυχόν κινδυνέψουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης αναφορικά με την πανδημία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες», πρόσθεσε ο ίδιος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το 75%, όπως σημείωσε η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Πηγή: ethnos.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement