Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Κυρ.Μητσοτάκης: ‘Εχω μία εκκρεμότητα, να επισκεφτώ τη Δυτ.Θεσσαλονίκη

Τί δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη για τις τρέχουσες εξελίξεις και τα θέματα επικαιρότητας, τον φράχτη στον Έβρο, την τραγωδία των Τεμπών και  την επικείμενη επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στους δημοσιογράφους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Χρήστο Νικολαϊδη.

Ερωτηθείς ειδικότερα για το πότε θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη ο κ.Μητσοτάκης απάντησε: «Κατ’ αρχάς, δεν θα έρθω μόνο μία φορά στην Θεσσαλονίκη πριν από τις εκλογές. Θα έρθω αρκετές φορές. Είναι πολύ πιθανό να έρθω και πριν από το Πάσχα. Έχω μία εκκρεμότητα, να κάνω μία επίσκεψη στη Δυτική Θεσσαλονίκη και να κάνουμε μία σειρά από πολύ σημαντικές εξαγγελίες που αφορούν μία υποβαθμισμένη πλευρά της πόλης. Ενδεχομένως να μπορέσω να προγραμματίσω μία τέτοια επίσκεψη και πριν το Πάσχα»,

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο επέκτασης του Μετρό προς τη δυτική Θεσσαλονίκη. «Εγώ θα πρότεινα να κάνετε λίγο υπομονή να τα πούμε αυτά από κοντά. Μιας και μιλάμε και για Μετρό ας θυμίσουμε κιόλας το γεγονός ότι το Μετρό πια ολοκληρώνεται, σε πείσμα όλων όσοι πολέμησαν το έργο αυτό ή εξέφραζαν καχυποψία κατά το πόσο θα μπορούσε η Θεσσαλονίκη να έχει και Μετρό και αρχαία.

Νομίζω ότι τώρα και οι πιο καχύποπτοι έχουν πειστεί πια ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη και ταυτόχρονα θα μπορέσουμε να αναδείξουμε και τον εξαιρετικά πλούσιο πολιτιστικό θησαυρό τον οποίον βρήκαμε στη διάρκεια των εργασιών για τη κατασκευή του Μετρό», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.

Για το Flyover ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως το «είναι απολύτως διασφαλισμένο. Είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής το οποίο θα διευκολύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη. Αλλά, πιστεύω ότι και η Θεσσαλονίκη θα είναι μια διαφορετική πόλη και από πλευράς κυκλοφορίας όταν λειτουργήσει το Μετρό.

Είναι δύσκολο νομίζω να το αντιληφθείτε, διότι ακούτε Μετρό και Μετρό δεν βλέπατε τόσα χρόνια. Όταν όμως αρχίσει να λειτουργεί το Μετρό, τότε θα αντιληφθείτε πόσο μεγάλη θα είναι η ανακούφιση συνολικά στην κυκλοφορία της πόλης. Παρά ταύτα, το Flyover είναι απαραίτητο, διότι πάντα θα χρειάζεται να υπάρχει μια μεγάλη ροή αυτοκινήτων η οποία να χρησιμοποιεί τον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος σήμερα πολύ απλά δεν μπορεί να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες της πόλης».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement