Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ληστεία σε οικία ηλικιωμένου – Αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών σε Νεάπολη και Περαία

Published

on

ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περίπτωση ένοπλης ληστείας σε οικία απ΄όπου αφαιρέθηκε χρηματοκιβώτιο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 52χρονου ημεδαπού και δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 50 και 22 ετών ως εμπλεκομένων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Οκτώβριο του 2019, ο 52χρονος ενεργώντας με συνεργούς και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εισήλθαν σε οικία στην περιοχή της Πυλαίας, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη και δύο (2) οικιακές βοηθούς και στη συνέχεια αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, κοσμήματα και χρυσές λίρες.

Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο, ενώ άμεση συνδρομή παρείχαν ο 50χρονος με τον 22χρονο χρησιμοποιώντας έτερο όχημα ως συνοδευτικό του πρώτου.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (19-05-2022) στις περιοχές της Νεάπολης και της Περαίας, από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Μαρτύρων, εντοπίστηκαν ο 52χρονος και ο 22χρονος οι οποίοι και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων που εκδόθηκαν μετά την υποβολή της σχετικής δικογραφίας.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Στην οικία του πρώτου, χρυσαφικά – κοσμήματα (μαργαριταρένια περιδέραια, σκουλαρίκια, ρολόγια κ.α.) και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα των οποίων οι νόμιμοι κάτοχοι αναζητούνται. Μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων αφαιρέθηκαν κατά την προαναφερόμενη περίπτωση ληστείας και αποδόθηκαν.
  • στην οικία του δεύτερου, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, η νόμιμη κατοχή των οποίων ερευνάται.

Σημειώνεται ότι, ο 52χρονος άντρας έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εντοπισμό και άλλων παθόντων.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement