Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Με κατάνυξη η ακολουθία του Επιταφίου στα Κοιμητήρια Ευόσμου

Published

on

Τελέστηκε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Ταξιαρχών στη  «σιωπηλή πολιτεία»

Τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως προεξήρχε της Ακολουθίας του Επιταφίου  η οποία τελέστηκε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Ταξιαρχών στη  «σιωπηλή πολιτεία».

Μετά την Ακολουθία, έγινε λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου στα Κοιμητήρια, για να παρηγορηθούν οι ψυχές των κεκοιμημένων, για να ακούσουν πρώτες τον νικητήριο παιάνα της Ανάστασης.

Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Ευόσμου- Κορδελιού κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο Βουλευτής κ.  Κωνσταντίνος Γκιουλέκας,  Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη προσλαλιά του, υπενθύμισε στους πιστούς τη νίκη του Χριστού επί του θανάτου, το μεγάλο δώρο της αθανασίας που προσφέρει στους ανθρώπους, τη δύναμη της αγάπης Του που καταλύει τις δυνάμεις του κακού.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement