Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Μια προσαγωγή μετά τη φωτιά στο Σέιχ Σου

Συναγερμός το απόγευμα για πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος

Αστυνομικοί προχώρησαν στη προσαγωγή ενός άνδρα ο οποίος εντοπίστηκε λίγο πιο μακριά από το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Σέιχ Σου και κρίθηκε ύποπτος.

Σύμφωνα με το protothema.gr ο άνδρας φέρεται να είναι Βέλγος υπήκοος και ερευνάτε αν σχετίζεται με το περιστατικό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο σημείο της δασικής περιοχής που εκδηλώθηκε η φωτιά, εντοπίστηκαν καμμένες γλάστρες με σπόρους, που εκτιμάται ότι είναι κάνναβης. Για αυτόν τον λόγο οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από άτομο που είχε πάει στο σημείο και ενδεχομένως να έβαλε φωτιά από αμέλεια πετώντας κάποιο αναμμένο τσιγάρο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή, το πιθανότερο σενάριο για τα αίτια που προκλήθηκε η πυρκαγιά, η οποία θα μπορούσε να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αν η επέμβαση των πυροσβεστων δεν ήταν άμεση και αποτελεσματική, ήταν το σενάριο του εμπρησμού είτε από αμέλεια, είτε εσκεμμένα. Οι πυροσβέστες που βρέθηκαν επί τόπου πραγματοποίησαν έρευνες περιμετρικά του σημείου που ξέσπασε η εστία της φωτιάς, ωστόσο δεν εντόπισαν γκαζάκια, κάποιο στουπί ή οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε εμπρηστική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι, η αστυνομία από τα πρώτα τρία λεπτά έφτασε με περιπολικά στο σημείο και πραγματοποίησε έρευνες για τον εντοπισμό ατόμων που μπορεί να ήταν υπαίτιοι για την εκδήλωση της φωτιάς.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement