Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβας: Η επέτειος για το 2021 δεν τιμήθηκε όσο της αξίζει

Published

on

Τι αναφέρει για το θέμα της επετείου ο Μητροπολίτης στο μήνυμά του με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά

«Καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά» εύχεται ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, στους μαθητές, τις μαθήτριες αλλά και τους εκπαιδευτικούς με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ενώ παράλληλα στέκεται και στο θέμα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Μητροπολίτης τονίζει σε μήνυμά του ότι «ολόκληρη η σχολική χρονιά που πέρασε, όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα, σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και τα οδυνηρά επακόλουθα της. Πανδημία μπροστά στην οποία ο άνθρωπος στέκεται φοβισμένος και αιφνιδιασμένος, αφού σχεδόν όλα ανατράπηκαν».

«Ξέρω ότι έχετε κουραστεί και να ζείτε κάτω από αυτόν τον φόβο και να ακούτε γι αυτόν. Ολοι κουραστήκαμε!! Μαζί με την προσευχή, όμως, για να απαλλαγούμε σύντομα από αυτή τη δοκιμασία θα ήθελα να υπογραμμίσω και κάτι θετικό (γιατί πάντα υπάρχουν και θετικά): Μας δόθηκε η ευκαιρία πέρσι να δούμε και να χρησιμοποιήσουμε πολλές από τις εκπληκτικές δυνατότητες επικοινωνίας που μας δίνει η τεχνολογία, αλλά ταυτόχρονα να εκτιμήσουμε και την αξία του ζωντανού σχολείου, την αξία της τάξης, της αυλής, του δασκάλου, του θρανίου, της εκδρομής, της σχολικής γιορτής, του εκκλησιασμού, του διπλανού, του προσώπου, της αλληλεγγύης. ‘Ολα αυτά που τα είχαμε και δεν τα εκτιμούσαμε, γιατί τα θεωρούσαμε αυτονόητα, καταλάβαμε την αξία τους όταν τα χάσαμε! Μακάρι να τα αγαπήσετε περισσότερο», προσθέτει ο Σεβασμιώτατος.

Ο Μητροπολίτης στέκεται ακόμη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση κάνοντας λόγο για «μία επέτειο που δεν τιμήθηκε, κατά τη γνώμη μου, όσο της αξίζει. Ας ελπίσουμε ότι τους μήνες που θα ακολουθήσουν, όλοι μας (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, Σχολεία) να κάνουμε κάτι παραπάνω. Για να θυμηθούμε, για να τιμήσουμε, για να εμπνευστούμε και να διαφυλάξουμε, για να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος (όπως η διχόνοια), για να μην απελπιζόμαστε στα δύσκολα».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement